Polievka z pečenej zeleniny so syrovými krutónmi

K receptu

Pečená zeleninová polievka so syrovými krutónmi sa môže zdať banálna a nudná len na prvý pohľad, ale pozrite sa na recept – má veľa odtieňov! Napríklad pečenie zeleniny dodá vašej pyré bohatšiu chuť, použitie horčičného oleja dodá nečakané tóny a spôsob prípravy syrových krutónov vás úplne prekvapí. Sme si takmer istí, že toto jedlo sa stane častým hosťom na vašom stole.

Do tejto polievky môžete pridať takmer akúkoľvek zeleninu – pečené baklažány, mladé cukety, mrkvu. Nájdite si čas, aby ste polievku mixovali dlhšie, aspoň 5-7 minút, aby ste získali veľmi jemnú krémovú textúru, alebo hotovú pyré pretrite cez sitko.

Mimochodom, aromatický a chutný horčičný olej nielenže dodá tomuto jedlu osobitnú chuť, ale prinesie aj veľa výhod. Používa sa pri prevencii a liečbe mnohých chorôb, od hormonálnych porúch až po metabolické poruchy, keďže je prírodným antioxidantom a obsahuje bohatú sadu vitamínov a nenasýtených mastných kyselín.

zložitosť: priemer Kalórie: 248,98 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 6,83 g/17,75 g/16,38polievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ800 ml kuracieho vývaru 600 g paradajok 3 sladké papriky 2 cibule 3 strúčiky cesnaku 400 g nakrájaných konzervovaných paradajok 100 ml smotany 30% tuku 4 plátky chleba 2 plátky syra 50 g masla 4 polievkové lyžice. l. horčičný olej ½ lyžičky. sušený tymián čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ bazalka na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Sladkú papriku prekrojte pozdĺžne na polovicu, odstráňte semená a blany a polovice nakrájajte na veľké plátky. Paradajky nakrájajte na štyri časti. Zeleninu poukladáme na plech, osolíme, posypeme korením, pokvapkáme horčicovým olejom a pečieme 30 minút.

Krok 2

Nalejte 1 polievkovú lyžičku na panvicu s hrubým dnom. l. horčicový olej, pridajte maslo a zohrejte. Nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opekáme 4 minúty. Zalejeme kuracím vývarom, pridáme paradajky z konzervy a privedieme do varu. Do polievky pridajte pečenú zeleninu, znížte teplotu na minimum a prikryté varte 20 minút.

Krok 3

Ponorným mixérom rozmixujte polievku na hladkú kašu. Pridajte smotanu, soľ a korenie, premiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Krok 4

Zmiešajte zvyšný horčičný olej so sušeným tymianom a namažte chlieb. Rozohrejte nepriľnavú panvicu. Vložte syr medzi dva krajce chleba a varte na stredne vysokej teplote do zlatista, 1 až 2 minúty. Otočte a pokračujte vo varení, pričom chlieb zatlačte špachtľou, 1 minútu. Chlieb vyberte z formy a nakrájajte na malé kocky.

Krok 5

Polievku nalejeme do misiek, pridáme krutóny a ozdobíme lístkami bazalky a čiernym korením.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 1,53 g (1,91 % dennej hodnoty) • tuky 6,46 g (7,18 %) • sacharidy 5,98 g (3,56 %) • kcal 84,50 (4,69 %) • sodík 238,47 mg (16,45 %) • cukor celkom 2,00 g ( 4,00 %) • EFA 2,29 g (11,45 %) • vláknina 1,29 g (4,30 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik