Rakytník s cukrom a varom

Rakytník s cukrom a varom

Rakytník s cukrom a varom K receptu

Rakytník s cukrom a varením sa pripravuje podľa princípu päťminútového džemu. Doba dozrievania rakytníka je v závislosti od regiónu a odrody od augusta do októbra. Počas sezóny je čas čo najlepšie využiť čerstvé bobule a vitamíny a urobiť si zásoby na budúce použitie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 499,50 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 h Použité: 1,00 g/4,50 g/112,76VarenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg rakytníka 1,3 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu rakytníka s cukrom a varením roztriedte bobule a opláchnite tečúcou vodou.

Krok 2

Vložte do nádoby na výrobu džemu a pridajte cukor, zľahka pretrepte. Nechajte cez noc.

Krok 3

Nasledujúci deň vložte nádobu s rakytníkom na oheň, priveďte do varu na strednom ohni a varte 5 minút. Odoberte všetku penu, ktorá sa vytvorí.

Krok 4

Nalejte rakytník s cukrom do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkom, ochlaďte a skladujte na chladnom a suchom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik