Rakytník s cukrom a varom
K receptu
Rakytník s cukrom a varením sa pripravuje podľa princípu päťminútového džemu. Doba dozrievania rakytníka je v závislosti od regiónu a odrody od augusta do októbra. Počas sezóny je čas čo najlepšie využiť čerstvé bobule a vitamíny a urobiť si zásoby na budúce použitie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 499,50 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 h Použité: 1,00 g/4,50 g/112,76VarenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg rakytníka 1,3 kg cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu rakytníka s cukrom a varením roztriedte bobule a opláchnite tečúcou vodou.
Krok 2
Vložte do nádoby na výrobu džemu a pridajte cukor, zľahka pretrepte. Nechajte cez noc.
Krok 3
Nasledujúci deň vložte nádobu s rakytníkom na oheň, priveďte do varu na strednom ohni a varte 5 minút. Odoberte všetku penu, ktorá sa vytvorí.
Krok 4
Nalejte rakytník s cukrom do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkom, ochlaďte a skladujte na chladnom a suchom mieste.