Ražniči v paradajkovej marináde

K receptu

Ak ste ešte nevarili šťavnatý kebab v paradajkovej marináde, odporúčame vám, aby ste tak urobili okamžite. Výsledok prekoná všetky očakávania! Bravčový kebab je v tejto marináde obzvlášť úspešný. Paradajková šťava dokonale zmäkčuje vlákna mäsa a dodáva mu špeciálnu vôňu, šťavnatosť a miernu kyslosť. Šťavu z čerstvých paradajok môžeme rýchlo pripraviť v odšťavovači alebo odobrať hotovú, kvalitnú, najlepšie s dužinou. Na marinádu budete potrebovať aj veľa cibule, môžete ju nastrúhať na hrubom strúhadle alebo nasekať v mixéri. Pridajte korenie podľa chuti, ale je lepšie nie čerstvé, pretože čerstvé budú horieť na otvorenom ohni, ale sušené: koriander, bazalka, petržlen, čierne korenie alebo zmes papriky, paprika, alebo si vezmite hotové korenie na kebab. Nechajte mäso odležať v paradajkovej marináde aspoň 6 hodín a potom budete mať vy aj vaši hostia zaručený pôžitok.

zložitosť: ľahko Kalórie: 1197,32 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Pridať. čas: 6 hodín Použité: 47,60 g/106,79 g/10,77BlenderNa grile, na grileVečeraVečeraHlavný chodPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍBravčová krkovička 2 kgCibuľa 4 ks.Cesnak 3 klinčekyParadajka (paradajka) 600 gMinerálna voda 150 gMletý koriander 1 lyžičkaMletá sladká paprika 1 lyžičkaSušená bazalka 0,5 lyžičkyMleté čierne korenie Soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu bravčového kebabu v paradajkovej a cibuľovej marináde pripravte všetky potrebné ingrediencie podľa zoznamu: bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, paradajky, korenie a soľ, perlivá voda. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, nakrájajte cesnak.

Ražniči v paradajkovej marináde ()

Krok 2

Pripravte paradajkovú šťavu s paradajkovou dužinou na marinádu. Aby ste to urobili, každú paradajku narežte priečne a na 3 minúty zalejte vriacou vodou. Odstráňte šupku, dužinu nakrájajte na kúsky a rozdrvte v mixéri alebo kuchynskom robote do hladka.

Ražniči v paradajkovej marináde
Ražniči v paradajkovej marináde ()

Krok 3

Do paradajkovej šťavy pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak a znova rozmixujte mixérom dohladka. Zalejeme perlivou vodou, dosolíme podľa chuti a premiešame. Paradajková marináda je pripravená.

Ražniči v paradajkovej marináde
Ražniči v paradajkovej marináde ()

Krok 4

Bravčovú krkovičku nakrájame na stredne veľké kúsky vhodné na grilovanie. Vložte do veľkej misy, posypte mletým čiernym korením, bazalkou, koriandrom a sladkou paprikou a premiešajte.

Ražniči v paradajkovej marináde
Ražniči v paradajkovej marináde ()

Krok 5

Bravčové kúsky polejte pripravenou marinádou z paradajok a cibule, kým nezakryje všetko mäso. Mäso premiešame a prehnetieme rukami, aby lepšie absorbovalo marinádu. Misku s mäsom prikryte potravinovou fóliou a dajte do chladničky na 6 hodín alebo cez noc.

Ražniči v paradajkovej marináde
Ražniči v paradajkovej marináde ()

Krok 6

Marinované mäso vyberte z marinády a navlečte na špízy. Mäso môžete dosoliť aj dodatočne. Varte ražniči na grile na uhlí 30 minút. Nezabudnite pravidelne otáčať špajle a nedovoľte, aby sa mäso pripálilo.

Ražniči v paradajkovej marináde
Ražniči v paradajkovej marináde ()

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu šišského kebabu v paradajkovej marináde môžete použiť hotovú paradajkovú šťavu, najlepšie domácu. Pre pikantnosť do nej pridajte lyžicu horčice. Môžete tiež pomlieť konzervované lúpané paradajky vo vlastnej šťave v mixéri alebo použiť paradajkovú passatu.

MIMOchodom

Tento recept robí vynikajúci kurací kebab v paradajkovej marináde. Môžete marinovať krídla a stehná, ale najšťavnatejší kebab bude z filé z kuracieho stehna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik