K receptu
Tento šalát je vďaka cíceru celkom uspokojivý, ale všetky ostatné ingrediencie sú mimoriadne ľahké. A dresing pozostáva hlavne z citrónovej šťavy a kôry. Namiesto červenej cibule si môžete vziať zelenú – ale s červenou je to o niečo zábavnejšie a elegantnejšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 246,15 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 9,56 g/12,05 g/28,10ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 plechovka (400g) konzervovaný cícer 3 stredné uhorky (200g) 1 balenie stonkového zeleru (400-500g) 1 stredne sladká červená cibuľa (120-150g) 1 stredne veľký citrón (100g) 2 strúčiky cesnaku (10g) 2 – 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej (30–45 ml) soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cícer sceďte v cedníku, podľa potreby opláchnite a osušte.
Krok 2
Na prípravu dresingu citrón umyte kefkou, osušte, kôru odstráňte na jemnom strúhadle, vytlačte šťavu z citróna, nastrúhajte na jemnom strúhadle olúpaný cesnak. Zmiešajte citrónovú šťavu a kôru, cesnak, olej, soľ a korenie.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké polovičky a ihneď zmiešame so zálievkou.
Krok 4
Uhorky a zeler nakrájame na malé kocky a premiešame. K zelenine spolu s dresingom pridáme cícer a cibuľu. Premiešame a podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát bude ešte chutnejší, ak časť cíceru trochu rozdrvíte – potom vsiakne časť zálievky.