K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 498,64 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 45 min Použité: 40,87 g/35,23 g/3,99ŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE400 g kuracie srdcia AN-NOOR 2 vajcia 2 nakladané uhorky 2–3 polievkové lyžice. l. prírodný jogurt 1 polievková lyžica. l. olivový olej 2 vetvičky petržlenovej vňate soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakladané uhorky nakrájame na kolieska, cibuľu na polovice koliesok, petržlenovú vňať. Zmiešajte cibuľu, petržlen a uhorky a vložte do chladničky na 20 minút.
Krok 2
Srdiečka rozrežte na polovicu a dôkladne umyte. Vložte do hrnca, zalejte 1 litrom vody a na prudkom ohni priveďte do varu. Odstráňte penu, znížte teplotu na minimum a prikryté varte 30 minút. Vývar scedíme, už ho nebude treba, srdiečka vychladíme a nakrájame na plátky.
Krok 3
Vajcia zalejeme studenou vodou a na miernom ohni varíme 8 minút. Ochlaďte v studenej vode, ošúpte škrupinu. Vajcia nakrájame na kocky.
Krok 4
Jogurt zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Kuracie srdcia a vajcia vložte do veľkej šalátovej misy, pridajte uhorky a cibuľu, zalejte jogurtovým dresingom a premiešajte.