K receptu
Šalát s uhorkou a taveným syrom je ľahké jedlo na každý deň. Je to obzvlášť dobré v teplom období, keď je všetka zelenina ešte mladá a čerstvá. A nie každému sa chce v horúčavách dlho stáť pri sporáku. Tu stačí nasekať a zmiešať všetky ingrediencie. Zaberie vám to doslova 15 minút. Okrem toho je v tomto šaláte veľmi málo kalórií. Slnečnicové semienka dodajú jedlu osobitnú chuť. Čerstvé sú zdravšie, no ak ich len pár minút vysušíte na rozpálenej panvici, vôňa je neporovnateľná. Semená vám dodajú neskutočnú energiu a navyše obohatia vaše telo o blahodarný vitamín E a mikroelementy.
zložitosť: ľahko Kalórie: 285,81 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,74 g / 26,04 g / 7,83ŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorka – 2 ks červená cibuľa – 1 ks zelený šalát – 50 g slnečnicových semienok – 30 gramov nerafinovaného oleja – 90 ml taveného syra – 50 g cesnaku – 1-2 strúčiky soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku dôkladne umyte pod tečúcou studenou vodou, osušte papierovou utierkou a potom bez šúpania nakrájajte na tenké plátky. Dá sa to urobiť aj pomocou odlamovacieho noža.
Krok 2
Listy šalátu dôkladne umyte, aby ste odstránili nečistoty. Rukou ich natrhajte alebo nasekajte nadrobno. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Krok 3
Tavený syr vložte na 20 minút do mrazničky, kým trochu nestuhne. Potom nastrúhajte na hrubom strúhadle. Ošúpeme strúčiky cesnaku a potom ich pretlačíme lisom.
Krok 4
V malej miske zmiešajte strúhaný syr, cesnak, rastlinný olej, dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti, premiešajte.
Krok 5
Semená osušte na suchej panvici. Potom vychladnúť. V hlbokej šalátovej miske kombinujte nakrájanú uhorku, listy šalátu, červenú cibuľu a semená.
Krok 6
Šalát zalejeme pripravenou zálievkou a jemne premiešame. Vložte do chladničky na 20 minút stuhnúť a vychladnúť. A potom podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Slnečnicové semienka určite zaraďte do svojho jedálnička. Je zásobárňou cenných mikroelementov a vitamínu E, ktorý je zodpovedný za dĺžku života, stav pokožky, vlasov a nechtov. Semená sú prírodným antioxidantom, chránia bunky pred zničením a pôsobia protizápalovo.
MIMOchodom
Semená je lepšie dať do šalátu surové. Tuky, ktoré obsahujú, tak neoxidujú. Ale ak ich trochu opečiete na rozpálenej panvici, stanú sa aromatickými a veľmi chutnými.