Slaný melónový šalát s uhorkou a mätou

K receptu

Sme si istí, že slaný melónový šalát s uhorkou a mätou ste pravdepodobne ešte neskúšali. Znie to exoticky, no v skutočnosti je to prekvapivo harmonická kombinácia. V zásade odporúčame solenie vodných melónov všetkým, ktorí milujú toto šťavnaté bobule. Príprava nie je o nič náročnejšia ako nakladanie uhoriek a vo svojom kulinárskom arzenáli budete mať skvelý spôsob, ako spracovať ovocie, ktoré nie je príliš chutné (každý občas robí chybu pri výbere). Solený melón sa môže podávať s horúcim mäsom a rybami a na jeho základe si samozrejme môžete pripraviť studené predjedlá a jednoduché šaláty. Najmä také ľahké a pikantné ako táto s uhorkou a mätou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 338,47 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 6,63 g/28,79 g/12,72ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g soleného vodného melónu 2 uhorky 1 červená čili 100 g mandlí 2 vetvičky mäty 1 polievková lyžica. l. limetková šťava ½ lyžičky. práškový cukor 4 lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na suchej panvici opražte mandle 3 minúty. Preložíme na dosku a nadrobno nasekáme. Uhorky nakrájame na kocky. Odstráňte semienka čili a struk nakrájajte na tenké krúžky. Vodný melón nasekáme nahrubo. Odstráňte lístky mäty zo stoniek a natrhajte ich rukami.

Krok 2

V malej miske zmiešajte olivový olej, limetkovú šťavu, korenie a práškový cukor a šľahajte dohladka.

Krok 3

Do šalátovej misy dáme melón, uhorky a čili, prelejeme dresingom a jemne premiešame. Posypeme mätou a mandľami a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik