K receptu
Pohánka sa v Japonsku neje. To znamená, že sa nejedia ako kaša. A vo forme rezancov (nazývajú to soba) – s veľkým potešením je veľmi populárny. Väčšina druhov soba, ktoré predávame, bohužiaľ obsahuje pšenicu – je to preto, lebo len veľmi skúsení majstri dokážu vyrobiť rezancové cesto len z pohánky a je to drahé. Ak je však pre vás bezlepkové jedlo dôležité, hľadajte – stále môžete nájsť niekoľko značiek skutočných pohánkových rezancov na predaj.
zložitosť: ľahko Kalórie: 297,94 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 12,90 g/0,87 g/60,29ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g pohánkových rezancov soba 4 stredne chrumkavé uhorky 1 malý zväzok zelenej cibuľky (30-40 g) 3 cm koreň čerstvého zázvoru 1 strúčik cesnaku (5 g) 30 ml sójovej omáčky 30 ml sladkej čili omáčky soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rezance uvaríme podľa návodu na obale, scedíme v cedníku a ihneď preložíme do ľadovej vody. Nechajte tam niekoľko minút, potom znova sceďte a sceďte.
Krok 2
Uhorky rozrežte pozdĺžne na polovicu, lyžičkou odstráňte jadro so semienkami a vložte do mixéra. Samotné uhorky nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3
Bielu časť zelenej cibule nakrájajte na veľmi tenké kolieska a zelenú časť nakrájajte na kúsky dlhé 4–5 cm.
Krok 4
Na zálievku ošúpte cesnak a zázvor, nastrúhajte a pridajte do mixéra s jadierkami uhoriek. Nalejte sójovú omáčku a čili omáčku, pridajte trochu soli a korenia. Šľaháme do hladka.
Krok 5
Skombinujte rezance, uhorky, obe časti zelenej cibuľky a dresing. Premiešame, necháme 10 minút postáť. a slúžiť.