Studený pohánkový rezancový šalát s uhorkami a zázvorovým dresingom

K receptu

Pohánka sa v Japonsku neje. To znamená, že sa nejedia ako kaša. A vo forme rezancov (nazývajú to soba) – s veľkým potešením je veľmi populárny. Väčšina druhov soba, ktoré predávame, bohužiaľ obsahuje pšenicu – je to preto, lebo len veľmi skúsení majstri dokážu vyrobiť rezancové cesto len z pohánky a je to drahé. Ak je však pre vás bezlepkové jedlo dôležité, hľadajte – stále môžete nájsť niekoľko značiek skutočných pohánkových rezancov na predaj.

zložitosť: ľahko Kalórie: 297,94 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 12,90 g/0,87 g/60,29ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g pohánkových rezancov soba 4 stredne chrumkavé uhorky 1 malý zväzok zelenej cibuľky (30-40 g) 3 cm koreň čerstvého zázvoru 1 strúčik cesnaku (5 g) 30 ml sójovej omáčky 30 ml sladkej čili omáčky soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rezance uvaríme podľa návodu na obale, scedíme v cedníku a ihneď preložíme do ľadovej vody. Nechajte tam niekoľko minút, potom znova sceďte a sceďte.

Krok 2

Uhorky rozrežte pozdĺžne na polovicu, lyžičkou odstráňte jadro so semienkami a vložte do mixéra. Samotné uhorky nakrájajte na tenké plátky.

Krok 3

Bielu časť zelenej cibule nakrájajte na veľmi tenké kolieska a zelenú časť nakrájajte na kúsky dlhé 4–5 cm.

Krok 4

Na zálievku ošúpte cesnak a zázvor, nastrúhajte a pridajte do mixéra s jadierkami uhoriek. Nalejte sójovú omáčku a čili omáčku, pridajte trochu soli a korenia. Šľaháme do hladka.

Krok 5

Skombinujte rezance, uhorky, obe časti zelenej cibuľky a dresing. Premiešame, necháme 10 minút postáť. a slúžiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik