K receptu
Toto je pomerne tradičné jedlo v Japonsku, krajine, kde boli vynájdené pohánkové rezance. Kombinácia s čerstvými ingredienciami ako zázvor a uhorka robí šalát veľmi letným a zálievka z citrónovej šťavy teriyaki dokonale vyvažuje chute. Len nezabudnite po uvarení rezance opláchnuť studenou vodou, inak sa zlepia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 419,47 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 18,37 g / 3,84 g / 78,58ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g pohánkových rezancov soba 1 dlhoplodá uhorka (250–300 g) 1 malý zväzok zelenej cibule (20 g) 3 cm koreň zázvoru (40 g) 2 strúčiky cesnaku (10 g) 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava (30 ml) 50 ml teriyaki omáčka solené pražené arašidy, voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme, ostrou lyžičkou vyškrabeme jadro so semienkami a vložíme do pohára na mixér.
Krok 2
Samotnú uhorku nakrájajte na tenké plátky, pridajte soľ, korenie a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Krok 3
Vo veľkom hrnci privedieme do varu 2 litre vody, osolíme a pridáme rezance. Hneď ako zovrie, zalejeme 500 ml studenej vody, opäť privedieme do varu a varíme podľa návodu na obale. Hotové rezance vložte do cedníka, opláchnite studenou vodou a nechajte tekutinu odtiecť.
Krok 4
Bielu časť zelenej cibuľky nadrobno pokrájame, zelenú nakrájame šikmo na 2–2,5 cm kúsky.
Krok 5
Na zálievku ošúpte zázvor a cesnak, nasekajte nahrubo a vložte do mixéra blízko jadra uhoriek. Pridajte trochu soli a teriyaki omáčku. Šľaháme do hladka.
Krok 6
Rezance zmiešame s dresingom, pridáme nakladané uhorky a zelenú cibuľku a jemne premiešame. Ak chcete, posypte drvenými arašidmi. Ihneď podávajte.
MIMOchodom
Teriyaki omáčku tu možno ľahko nahradiť sójovou omáčkou v rovnakom množstve – stačí do nej pridať lyžicu cukru.