Sušené paradajky v teplovzdušnej rúre

K receptu

Koncom leta a začiatkom jesene sa ženy v domácnosti často stretávajú s problémom, kam dať obrovské množstvo paradajok. Aspoň v mojej rodine je to bežný jav. Existuje jednoduchý spôsob, ako premeniť kilá paradajok na zabijácku chuťovku.

zložitosť: ľahko Kalórie: 7126,93 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 4 hodiny Pridať. čas: 15 min Použité: 45,87 g/706,86 g/156,00RúraSušenie, sušenietalianska kuchyňaRaňajkyVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 4 kg olivový olej 700 ml cesnak 5 ks talianske bylinky štipka(y) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky nakrájame na kúsky. Mala som malé – trochu menšie ako päsť, tak som ich rozrezala na 4 kusy. Kusy by mali byť stredne veľké. Musíte sa snažiť, aby boli približne rovnaké.

Krok 2

Položte na plech na pergamen. Soľ podľa chuti. Je dôležité, aby sme nepridávali žiadne korenie, iba soľ. Všetky bylinky sa jednoducho spália a nebude to žiadne využitie.

Krok 3

Vložte do rúry v konvekčnom režime na 4-5 hodín pri teplote 90 stupňov. Nechajte dvierka rúry pootvorené. Teraz buďme trpezliví) Paradajky by mali vyschnúť. Uprednostňujem stav, keď sú suché, ale pri stlačení sú vo vnútri elastické.

Krok 4

Kým sa paradajky sušia, pripravte si poháre. Zobral som tie bežné IKEA a len som ich zalial vriacou vodou.

Krok 5

Na dno nádoby nalejte trochu olivového oleja a pridajte prvú vrstvu sušených paradajok. Pridajte cesnak a talianske bylinky. Naplňte olivovým olejom. Toto opakujeme vrstvu po vrstve, kým nie je nádoba plná. Nalejte olivový olej tak, aby pokrýval paradajky. Utesníme a dáme na týždeň do chladničky nakysnúť.

Krok 6

Takýmito prípravkami získate zabijácke chuťovky – chlebíčky na viaczrnnom chlebe s tvarohom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik