K receptu
Toast s avokádovou paštétou, uhorkou a cherry paradajkami zjedia do poslednej omrvinky ako na raňajky, tak aj namiesto desiaty (ak už nie je možné čakať na obed či večeru). Tuk plus: minimum ingrediencií a stráveného času, maximálna chuť a výhody. Recept si možno zapamätať v pôstnom období a tí, ktorých neobmedzujú obmedzenia, môžu dať pod avokádovú paštétu tenkú vrstvu nesoleného tvarohu. Hlavná vec je vybrať si zrelé a mäkké avokádo, aby sa dalo ľahko rozdrviť lyžičkou na kašu a malo pikantnú orieškovú príchuť. Citrón pomôže, aby hmota nestmavla skôr, ako sa elegantný toast dostane na váš stôl. Ozdobiť môžete nielen bazalkou, ale aj inými bylinkami – čímkoľvek, čo nájdete v chladničke.
zložitosť: ľahko Kalórie: 489,95 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 7,02 g/37,91 g/29,68HriankovačŽiadna tepelná úpravaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE4 plátky celozrnného chleba 1 avokádo 1-2 uhorky 4 cherry paradajky 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 2 lyžice. l. olivový olej 1 vetvička bazilika soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb opečte v hriankovači. Cherry paradajky nakrájame na kolieska. Nakrájajte uhorky pozdĺžne na tenké stuhy, na tento účel je vhodné použiť škrabku na zeleninu.
Krok 2
Avokádo rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte kôstku a ošúpte. Dužinu dáme do misky, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie a roztlačíme vidličkou na kašu.
Krok 3
Na každý toast položte hrubú vrstvu avokádovej nátierky, uhorky a cherry paradajky. Posypeme nadrobno nasekanou bazalkou a ihneď podávame.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 3,60 g (4,50 % DV)
• tuky 5,67 g (6,30 %)
• sacharidy 13,24 g (7,88 %)
• kcal 111,93 (6,21 %)
• sodík 266,91 mg (18,41 %)
• celkový cukor 2,39 g (4,78 %)
• EFA 0,88 g (4,40 %)
• vláknina 3,96 g (13,20 %)