Tvarohový kastról s krupicou a múkou
K receptu
Jednoduchý tvarohový kastról s krupicou a múkou je, samozrejme, sám o sebe úžasný, ale môže byť ešte chutnejší pridaním ovocia, sušeného ovocia a korenia. Vo všeobecnosti je tu priestor na rozbeh vašej kulinárskej fantázie! Do kastróla môžete pridať zmes vášho obľúbeného sušeného ovocia, sušených brusníc a kandizovaného zázvoru. Alebo jednoducho pridajte do misky mletú škoricu, kardamón a/alebo vanilku. Chcete jednoduchým tvarohovým koláčom dodať sviežejší nádych? Navrstvíme naň jablká nakrájané na malé kocky. Ukáže sa to veľmi chutné a nezvyčajné!
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 10 minBlenderRúraPekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmaslo – 10 g zŕn – 4 polievkové lyžice. l. + trochu viac na tvarovanie suchý tvaroh s obsahom tuku 5–9% – 600 g veľké vajcia – 3 ks cukor – 100 g soľ – 1/2 lyžičky múka – 3 polievkové lyžice. l.prášok do pečiva – 1/2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si zapekaciu misu s priemerom 22 cm. Vymastíme ho maslom a posypeme malým množstvom krupice. Vytraste všetok prebytok. Vložte formu do chladničky až do použitia.
Krok 2
Tvaroh na kastról dvakrát prepasírujeme cez jemné sitko do veľkej misy. Môžete ju ešte dodatočne prepichnúť ponorným mixérom, aby bola konzistencia hmoty čo najjemnejšia.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 170°C. Do misky mixéra rozšľaháme vajíčka. Pridajte cukor a soľ. Šľahajte mixérom, kým nezískate nadýchanú ľahkú hmotu jednotnej konzistencie.
Krok 4
Múku na kastról s práškom do pečiva preosejeme cez jemné sitko do samostatnej nádoby. Vaječnú zmes nalejeme do misky s tvarohom. Pridajte krupicu a premiešajte. Nechajte 10 minút pri izbovej teplote.
Krok 5
Do tvarohovej zmesi pridáme múku. Dôkladne premiešame. Výslednú hmotu vložte do predtým pripravenej formy a pečte v horúcej rúre 45 minút.
Krok 6
Hotový tvarohový kastról necháme vychladnúť aspoň teplý. Miska sa môže podávať s čerstvým ovocím, bobuľami, kyslou smotanou alebo kondenzovaným mliekom.
UŽITOČNÉ RADY
Tvarohový kastról s krupicou a múkou sa dá jesť aj studený (mnohým dokonca táto možnosť chutí viac). V tomto prípade môže byť jedlo pred podávaním doplnené teplým bobuľovým želé.
MIMOchodom
Skúste pripraviť tento kastról nie s krupicou, ale s vareným prosom: textúra jedla bude výraznejšia. Aby ste to urobili, nechajte kašu dobre vychladnúť a potom ju pridajte do tvarohovej hmoty na samom konci spolu s múkou.