K receptu
Slovo „salsa“ v španielsky hovoriacich krajinách označuje nielen zápalný tanec, ale aj množstvo ešte zápalnejších omáčok. Navyše, konzistencia niektorých druhov salsy je taká, že sa dajú podávať ako šalát. Pôvodný recept na túto mexickú salsu používa zeleninu zvanú tomatillo, kríženec medzi paradajkami a physalis. Ak na vás tieto paradajky zrazu narazia na vašej životnej ceste, teraz viete, kde ich použiť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 129,71 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 2,97 g/7,73 g/12,74ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g uhoriek 1 veľká sladká červená cibuľa (200 g) 200 g paradajok, najlepšie zelených alebo žltých 1-2 limetky 1 stredne zelené čili (50 g) 1 stredne veľký zväzok mäty alebo koriandra (40 g) 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej (30 ml) soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpte a šupku ponechajte len vtedy, ak je veľmi tenká a jemná. Uhorky nakrájame na 1 cm kocky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky polovičnej veľkosti uhoriek. Zmiešajte uhorky a cibuľu.
Krok 3
Limetku umyte kefou a osušte. Pomocou jemného strúhadla odstráňte kôru a vytlačte šťavu z limetky. Chilli nasekajte nahrubo, odstráňte semienka a blany, ak chcete, aby salsa nebola príliš pikantná.
Krok 4
Listy koriandra alebo mäty nasekajte nahrubo, vložte do misky mixéra, pridajte čili, šťavu a limetkovú kôru. Nalejte olej a 50 ml studenej vody, pridajte soľ a korenie. Miešajte do hladka alebo nechajte hrubú, hrubú textúru.
Krok 5
Zmes uhoriek a cibule vylejte z mixéra, nechajte 10-15 minút lúhovať. v chladničke. Salsu podávajte studenú k mäsu, rybám, syrom alebo samostatne s kukuričnými lupienkami.