Uhorkový šalát s mätou a citrónom

K receptu

Mäta + uhorky + citrón – win-win kombinácia. Vôňa zaplní celú kuchyňu! Čím chrumkavejšie budú uhorky, tým bude šalát chutnejší. A môžete skúsiť použiť takzvaný „uzbecký“ citrón (tiež často „abcházsky“ alebo vedecky „meyerský citrón“) – sladký, takmer nie horký, s jemným pomarančovým nádychom v chuti.

zložitosť: ľahko Kalórie: 134,57 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 35 min Použité: 1,61 g/11,85 g/5,24ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g uhoriek 1 stredný citrón (100 g) 1 stredný zväzok mäty (30 g) 50 ml rastlinného oleja soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Citrón umyte kefkou, aby ste ho zbavili voskového povlaku a osušte. Pomocou jemného strúhadla odstráňte kôru z citróna. Citrón prekrojíme na polovicu a vytlačíme šťavu.

Krok 2

Zmiešajte citrónovú šťavu a kôru s rastlinným olejom, nechajte 10–15 minút lúhovať.

Krok 3

Uhorky nakrájajte na stredné kúsky, pridajte soľ a nechajte 10 minút postáť. Potom vytrepeme nakladanú šťavu z uhoriek a dochutíme citrónovým olejom.

Krok 4

Odstráňte lístky mäty z vetvičiek (stopky nie sú potrebné), naukladajte, zrolujte a nakrájajte na tenké plátky. Uhorky, korenie, premiešajte a ihneď podávajte.

MIMOchodom

Namiesto mäty môžete použiť inú bylinku s jasnou arómou, napríklad zelenú bazalku alebo estragón.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik