K receptu
Pór nie je najlacnejší produkt. Ale je úplne krásna, pretože spája bohatú chuť cibule bez jej štipľavosti, jemnú vôňu a jemnú chrumkavosť. Pór je veľmi dobrý do šalátov a môžete ho použiť buď surový, alebo mierne opražený.
zložitosť: ľahko Kalórie: 181,41 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 2,67 g/15,80 g/7,25ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g uhoriek 1 stredná stonka mladého póru (biela časť + 20 cm svetlozelená) polovica stredného citróna (70 g) 2 polievkové lyžice. l. maslo (30 g) 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej (30 ml) 1 polievková lyžica. l. horčica so semienkami soľ čerstvo pomletá zmes papriky zmes semien na podávanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pór prekrojte pozdĺžne na polovicu, opláchnite všetku krupicu a potom nakrájajte na tenké plátky. V panvici na strednom ohni rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór, osolíme a za stáleho miešania opekáme 3 minúty. Odstráňte z tepla, ochlaďte.
Krok 2
Kým pór chladne, pripravte si dresing: z citróna odstráňte kôru na jemnom strúhadle, vytlačte šťavu z citróna.
Krok 3
Šťavu a kôru zmiešame s horčicou a rastlinným olejom, pridáme korenie a trochu soli.
Krok 4
Uhorky nakrájame podľa želania, zmiešame s pórom a dresingom. Ihneď podávame, posypané opečenými semienkami.