K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 478,15 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 16,80 g/22,00 g/50,18VarenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE160 g šošovice 150 g divej ryže 200 g koktailových uhoriek 200 g nakladaných húb 200 g červenej kapusty 3–4 ks. mini paprika 4-5 lyžíc. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. limetková šťava 2 lyžičky. sójová omáčka 1 lyžička. Francúzska horčicačerstvo mleté čierne koreniesoľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nakrájame nadrobno, zalejeme limetkovou šťavou, osolíme, premiešame a necháme 20 minút odstáť.
Krok 2
Prevarte 350 ml vody. Pridáme umytú ryžu, osolíme a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 35 minút. Počas varenia neotvárajte veko. Hotovú ryžu jemne premiešajte vidličkou.
Krok 3
Šošovicu nasypeme do panvice, zalejeme 300 ml studenej vody a na prudkom ohni privedieme do varu. Znížte teplotu na strednú úroveň, prikryte a duste 20 minút. Osolíme, opäť privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Ryžu a šošovicu ochlaďte na izbovú teplotu.
Krok 4
Odstráňte huby z marinády. Uhorky nakrájame na kolieska, papriku na kolieska. V malej miske zmiešajte olivový olej, horčicu, limetkovú šťavu a sójovú omáčku, dochuťte soľou a korením a šľahajte, aby sa zmes spojila. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. dochutíme uvarenou ryžou a šošovicou, premiešame.
Krok 5
Na taniere naukladáme ryžu, šošovicu, nakladané huby, uhorky a kapustu, ozdobíme korením a prelejeme zvyšným dresingom.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 4,42 g (5,53 % dennej hodnoty) • tuky 5,08 g (5,64 %) • uhľohydráty 15,55 g (9,25 %) • kcal 120,86 (6,71 %) • sodík 206,60 mg (14,25 %) • cukor celkom 1,47 g 2,94 %) • EFA 0,70 g (3,50 %) • vláknina 2,31 g (7,70 %)