Ako pripraviť tvarohovú plnku do všetkého: 7 originálnych receptov s tvarohovou plnkou

Ako pripraviť tvarohovú plnku do všetkého: 7 originálnych receptov s tvarohovou plnkou

Ako pripraviť tvarohovú plnku do všetkého: 7 originálnych receptov s tvarohovou plnkou

Tvarohová náplň môže byť ukrytá v pečive, dezertoch, kastrole, predjedlách a hlavných jedlách. Môže byť sladký aj slaný – v tom je jeho jedinečnosť. Štruktúra tvarohovej náplne sa v závislosti od budúceho jedla, či už ide o palacinky, koláč alebo koláč, môže líšiť od hustej a krémovej až po úplne vzdušnú.

tvarohová náplň

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Ako si vybrať tvaroh na plnenie
  • Ako pripraviť sladkú tvarohovú náplň na palacinky
  • Ako pripraviť nesladenú tvarohovú náplň na palacinky
  • Ako pripraviť tvarohovú náplň na koláč
  • Ako pripraviť tvarohovú náplň na tvarohové koláče
  • Tvarohová náplň na palacinky s hrozienkami
  • Jemná tvarohová náplň do palaciniek s citrónom
  • Tvarohová náplň do palaciniek s pošírovanými jablkami
  • Nesladená tvarohová náplň do palaciniek s červeným kaviárom
  • Nesladená tvarohová náplň do cuketových závitkov
  • Tvarohová náplň do koláča s kondenzovaným mliekom a maslom
  • Tvarohová náplň do tvarohových koláčov s citrónovou kôrou a hrozienkami

Ako si vybrať tvaroh na plnenie

Všetko závisí od jedla, ktoré sa chystáte pripraviť. Napríklad na rajnice potrebujete pomerne vlhký tvaroh, ale naopak, na knedle potrebujete suchý a drobivý tvaroh.

Na plnenie sladkých koláčov sa uprednostňuje tvaroh strednej konzistencie – nie príliš tekutý a nie príliš suchý. Na percentách tuku nezáleží.

Na plnenie palaciniek a palaciniek je lepšie zvoliť tvaroh jemný, s sypkou textúrou alebo krémový.

V prípade nesladeného pečiva je potrebný tvaroh s nízkou vlhkosťou s hustou konzistenciou, pretože do takejto tvarohovej náplne sa zvyčajne pridávajú výrobky obsahujúce veľa vody, ako je zelenina.

Na plnenie koláčov a pečiva ide hlavne o to, aby tvaroh nebol kyslý (inak budete musieť pridať viac cukru na vyváženie chuti), nie veľmi suchý a rozhodne nie zrnitý.

Pre tvarohové koláče je vhodné zvoliť dostatočne tučný výrobok (918 %). Jeho textúra však nemá zásadný význam: podľa technológie sa tvaroh pretrie cez sito kvôli homogenite a často sa k nemu pridávajú spojivá – vajcia, múka. Ak je tvaroh trochu suchý, pridajte kyslú smotanu.

Ako pripraviť sladkú tvarohovú náplň na palacinky

Sladká tvarohová náplň do palaciniek je najobľúbenejšou voľbou pre tento typ pečenia. Do tvarohových plniek na palacinky a palacinky môžete pridať rôzne prísady: sušené marhule, hrozienka a iné sušené ovocie, nasekanú čokoládu, mak, tekvicu, orechy, semienka, korenie.

Možnosti zaujímavých sladkých tvarohových náplní na palacinky:

  • Tvaroh s kondenzovaným mliekom. Rozdrvte tvaroh s kondenzovaným mliekom v pomere 3:1. Pomocou rovnakej technológie môžete pripraviť náplň s vareným kondenzovaným mliekom.
  • Tvaroh s džemom. Tvaroh zmiešame s hustým džemom, džemom alebo lekvárom, pridáme kyslú smotanu alebo jogurt a dobre premiešame.
  • Tvaroh s medom a bobuľami. Tvaroh zmiešame s medom a kyslou smotanou. Ak chcete, môžete túto hmotu vyšľahať do hladka, aby sa vytvoril tvarohový krém. Ak používate čerstvé mrazené bobule, najskôr ich rozmrazte v chladničke a vypustite šťavu. Zmiešajte bobule s tvarohom.
  • Banánový krém s tvarohom. Tvaroh rozšľaháme s banánovým pyré, pridáme vanilkový extrakt a opäť dobre prešľaháme.

Palacinky s tvarohovou náplňou a bobuľami
Palacinky s tvarohovou náplňou a bobuľami

Ako pripraviť nesladenú tvarohovú náplň na palacinky

Nesladená tvarohová náplň do palaciniek je skvelý spôsob, ako premeniť svoje obľúbené pečivo na občerstvenie. Do tejto náplne sa často pridávajú čerstvé bylinky, bylinky a zelenina, napríklad cesnak. V slávnostnej verzii je tvaroh často sprevádzaný solenými alebo údenými červenými rybami, sleďmi a kaviárom.

Možnosti pre nesladené tvarohové plnky na palacinky:

  • Tvaroh s bylinkami a cesnakom. Tvaroh rozšľaháme s kyslou smotanou, pridáme bylinky (kôpor, petržlenovú vňať, bazalku), nadrobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  • Tvaroh a červená ryba. Tvaroh rozšľaháme s kyslou smotanou, pridáme trochu soli a korenia. Ak je tvaroh nekysnutý, pridáme trochu citrónovej šťavy. Jemne osolenú alebo údenú červenú rybu nakrájame nadrobno a zmiešame s tvarohom.
  • Tvaroh s mletým mäsom. Opečieme ľubovoľné mleté ​​mäso, pridáme tvaroh a korenie podľa chuti.

Ako pripraviť tvarohovú náplň na koláč

Tvarohová náplň je vhodná do všetkých druhov koláčov a zákuskov. Do tvarohovej náplne sa často pridáva maslo, kondenzované mlieko, šľahačka, práškový cukor a vanilka.

Tipy na výber a prípravu ingrediencií:

  • Tvaroh. Je potrebné trieť tvaroh cez sito a poraziť mixérom, až kým nebude hladký.
  • Maslo. Vyberte si olej najvyššej kvality, 82,5 % tuku.
  • Kondenzované mlieko. Kompozícia by mala obsahovať iba mlieko, cukor a laktózu.
  • Krém. Vyberte si tučnú smotanu od 30%.

DÔLEŽITÉ! Aby sa tvarohová náplň neoddelila, použite všetky ingrediencie pri izbovej teplote.

Ako pripraviť tvarohovú náplň na tvarohové koláče

Tvarohová náplň do tvarohových koláčov sa pripravuje len z pravého tvarohu tej najlepšej kvality. Ideálne, ak je tvaroh domáci. Neodporúča sa používať takzvané tvarohové výrobky pri príprave otvorených buchiet. Ak chcete, môžete do tvarohových koláčov s tvarohom pridať hrozienka a sušené marhule, sušené ovocie, pomarančovú a citrónovú kôru, čerstvé alebo sušené bobule, škoricu, vanilku, kardamón.

Tvarohová náplň na palacinky s hrozienkami

Táto sladká tvarohová náplň je ideálna do tenkých palaciniek z pšeničnej múky. Jeho textúra je hustá a zároveň jemná a hrozienka „naložené“ v citrónovej šťave sú príjemným bonusom pre maškrtníkov.

Tvarohová náplň na palacinky s hrozienkami
Tvarohová náplň na palacinky s hrozienkami

Na prípravu tvarohovej náplne na palacinky s hrozienkami potrebujete:

  • tučný tvaroh – 400 – 500 g
  • práškový cukor – 120 g
  • malé hrozienka – 100 g
  • citrónová šťava
  • citrónovú kôru
  1. Pripravte si ingrediencie na tvarohový krém s hrozienkami. 12-24 hodín vopred polejeme 100 g malých hrozienok citrónovou šťavou, kým sa hrozienka nezakryjú. Pridajte citrónovú kôru, premiešajte, prikryte filmom a nechajte pri izbovej teplote.
  2. Tvaroh s práškovým cukrom prešľaháme ponorným mixérom cez jemné sitko. Zmiešame s citrónovými hrozienkami (ak ostane tekutina, použite ju napr. na čaj alebo kompót).

Jemná tvarohová náplň do palaciniek s citrónom

Tvarohová plnka s citrónom je dobrým spestrením chuti palaciniek. Počas varenia nezabudnite ochutnať náplň: ak sa ukáže, že tvaroh je kyslý, budete potrebovať viac práškového cukru, ako je uvedené v recepte. Vynikajúcim doplnkom k takejto tvarohovej hmote môže byť jemne nasekaná mäta, nasekané orechy – vlašské orechy alebo píniové oriešky – a kandizované ovocie. Plnku zabaľte do palaciniek, zohrejte na panvici a podávajte s kyslou smotanou, obľúbeným džemom alebo sladkou omáčkou.

Jemná tvarohová náplň do palaciniek s citrónom
Jemná tvarohová náplň do palaciniek s citrónom

Na prípravu jemnej tvarohovej náplne na palacinky s citrónom potrebujete:

  • tvaroh – 500 g
  • citrón – 1 ks.
  • práškový cukor – 3 lyžice. l.
  1. Pripravíme si suroviny na tvarohovú plnku. Tvaroh precedíme cez jemné sitko do misky. Citrón umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Odstráňte kôru jemným strúhadlom. Pridajte ju k tvarohu.
  3. Citrón nakrájajte na polovicu a vytlačte šťavu do tej istej misky.
  4. Pridajte práškový cukor a dôkladne premiešajte.

Tvarohová náplň do palaciniek s pošírovanými jablkami

Tvarohová náplň do palaciniek s pošírovanými jablkami je nielen veľmi chutná, ale aj výživná. Výborná voľba pre zdravé raňajky. Tvaroh obsahuje veľa bielkovín, vitamínov a minerálov ako vápnik, fosfor, riboflavín a vitamín B12. Jablká sú zase dobrým zdrojom pektínu, vlákniny a vitamínu C.

Tvarohová náplň do palaciniek s pošírovanými jablkami
Tvarohová náplň do palaciniek s pošírovanými jablkami

Na prípravu 4 porcií tvarohovej plnky na palacinky s pošírovanými jablkami potrebujete:

  • tvaroh – 100 g
  • kyslá smotana – 50 g
  • stredne červené jablká – 3 ks.
  • cukor – 4 lyžice. l.
  • maslo – 50 g
  1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou do krémova.
  2. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cukor a jablká. Varte na prudkom ohni za stáleho miešania 7–10 minút, kým jablká nezmäknú. Vychladíme a zmiešame s tvarohovou smotanou. Podávame s teplými palacinkami.

Nesladená tvarohová náplň do palaciniek s červeným kaviárom

K tenkým palacinkám sa hodí nesladená tvarohová náplň do palaciniek s červeným kaviárom. Zaujímavá kombinácia smotanového tvarohu, kaviáru a byliniek je veľmi harmonická chuťou aj vzhľadom: textúrou.

Nesladená tvarohová náplň do palaciniek s červeným kaviárom
Nesladená tvarohová náplň do palaciniek s červeným kaviárom

Na prípravu nesladenej tvarohovej náplne na palacinky s červeným kaviárom potrebujete:

  • tučný tvaroh – 250 g
  • červený kaviár – 2 lyžice. l.
  • maslo – 1 polievková lyžica. l.
  • jemne nasekanú petržlenovú vňať a kôpor
  • štipka mletého muškátového orieška
  • soľ
  1. Na prípravu plnky vymiešame do hladka vysokotučný tvaroh s malým množstvom zmäknutého masla.
  2. Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, trochu korenia a muškátový oriešok. Všetko dobre premiešame.
  3. Pridajte červený kaviár, jemne premiešajte a vložte do chladničky na 15-20 minút.

Nesladená tvarohová náplň do cuketových závitkov

Z cukety sú vynikajúce predjedlá. A ak k nim pridáte tvaroh so sušenými paradajkami, chuť bude bombová! Pripravte si na večeru alebo na sviatočný stôl zeleninové rolky s tvarohovou náplňou a vaše úsilie, úprimne povedané, veľmi malé, nezostane bez povšimnutia.

Nesladená tvarohová náplň do cuketových závitkov
Nesladená tvarohová náplň do cuketových závitkov

Na prípravu nesladenej tvarohovej plnky na cuketové rolky potrebujete:

  • tučný tvaroh – 200 g
  • sušené paradajky v oleji – 10 ks.
  • cesnak – 2 strúčiky
  • soľ, korenie
  1. Na prípravu tvarohovej plnky rozdrvíme ošúpaný cesnak s nakrájanými sušenými paradajkami na pastu pomocou ponorného mixéra.
  2. Zmiešame s tvarohom, soľou a korením.

Tvarohová náplň do koláča s kondenzovaným mliekom a maslom

Tvarohová náplň do torty s kondenzovaným mliekom a maslom má veľmi príjemnú a bohatú krémovú chuť. Zvláštnosťou tejto náplne je jej všestrannosť. Hodí sa na akýkoľvek koláč, od klasického piškótového cesta až po koláče s lesným ovocím alebo ovocím. Okrem toho sa dá použiť aj ako náplň do muffinov alebo cupcakov.

Tvarohová náplň do koláča s kondenzovaným mliekom a maslom
Tvarohová náplň do koláča s kondenzovaným mliekom a maslom

Na prípravu 650 g tvarohovej plnky na koláč s kondenzovaným mliekom a maslom potrebujete:

  • tvaroh s obsahom tuku 5–9 % – 320 g
  • maslo – 175 g
  • práškový cukor – 90 g
  • kondenzované mlieko – 65 g
  • vanilkový cukor – 10 g
  1. Maslo odstráňte hodinu pred prípravou tvarohového krému. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do bleda.
  2. Pridajte kondenzované mlieko v niekoľkých dávkach, dôkladne šľahajte pri maximálnej rýchlosti.
  3. Tvaroh pretrieme cez sitko do hotového krému alebo spracujeme mixérom do hladka.
  4. Mixérom vyšľaháme na vysokej rýchlosti do nadýchaného krému.

Tvarohová náplň do tvarohových koláčov s citrónovou kôrou a hrozienkami

Tvarohová náplň do tvarohových koláčov s citrónovou kôrou a hrozienkami je skvelá voľba…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik