Ako správne variť ryby na živom ohni

Ako správne variť ryby na živom ohni

Ako správne variť ryby na živom ohni

Poďme variť ryby na chate! Šéfkuchár Alexander Popov si je istý, že najlepšia ryba je tá, ktorej sa dotýka živý oheň a je mierne zahalená aromatickým dymom. Zdieľame s vami tajomstvá varenia rýb na grile.

Ako správne variť ryby na živom ohni

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Tipy od šéfkuchára na varenie rýb na ohni
  • Rýchly cheat na dokonalé grilovanie rýb
  • Podpisový recept Alexandra Popova

Tipy od šéfkuchára na varenie rýb na ohni

1. Vyberte rybu, ktorá má najmenej kostí. Takže karasa hneď odložíme bokom a pozrieme sa na pstruha riečneho (celého) alebo pstruha karelského (bude ho treba nasekať na steaky). Zobrať si môžete zubáča, nelmu a samozrejme večný letný hit – lososa alebo lososa (na steaky). Najlepšou možnosťou na vyprážanie na ohni je jeseter, ktorý sa dá použiť aj na grilovanie. Je však ťažké vyprážať halibuta na grile: mal by byť zabalený do fólie a pečený.

2. Môžete si kúpiť ryby mrazené. Samozrejme, čerstvá ryba je lepšia, ale skvelou možnosťou je aj správne mrazená ryba. Hlavné pravidlo: mrazené ryby musia byť rozmrazené v chladničke, takže stratia menej vlhkosti a budú šťavnatejšie.

3. Dobré uhlíky sú úplne spálené, s bielym okrajom, aby sa už nedymilo.

4. Ryba by sa nemala soliť ani pokvapkať citrónovou šťavou – inak sa prilepí na gril. Najprv musíte rybu osušiť obrúskom, aby ste odstránili vlhkosť, namažte ju rastlinným olejom a opečte na jednej strane, potom namažte druhú stranu olejom a opečte ju a potom pridajte soľ a korenie.

5. Celé ryby je možné marinovať zvnútra – soľ, korenie, cibuľa, kôpor, prelejte olejom – zakryte filmom a nechajte niekoľko hodín na chladnom mieste.

Rýchly cheat na dokonalé grilovanie rýb

  • Pstruh riečny, platesa, pražma, morský ostriež – smažiť celé.
  • Halibut, treska, zubáč, nelma – nakrájané na filety bez kože.
  • Pstruh, losos – nakrájame na steaky.
  • Jeseter, losos – dáme na gril.

Podpisový recept Alexandra Popova

Halibut v jelšovom papieri zo živého ohňa

Alexander varí halibuta v jelšovom papieri na otvorenom ohni so zelenou cibuľkou a plátkami Baku paradajok a navrhuje podávať s pečenými zemiakmi a pošírovaným špenátom. Jedlo je porciované, takže kuchár dáva rozloženie ingrediencií na jednu porciu. Množstvo ingrediencií môžete jednoducho zvýšiť podľa počtu ľudí, pre ktorých budete rybu pripravovať. Jelšový papier je možné nahradiť fóliou: nebude to tak voňavé, ale stále chutné.

Halibut v jelšovom papieri
Halibut v jelšovom papieri

Na prípravu potrebujete:

  • halibut 200 g
  • škrob 5 g
  • zelená cibuľa 3 pierka
  • paradajky 2 ks, malé
  • soľ, korenie ochutnať
  • jelšový papier 1 kus
  1. Halibuta „poprášte“ škrobom a potom ho rýchlo opečte na rozpálenej panvici.
  2. Namočte jelšový papier na niekoľko hodín do studenej vody, aby sa nespálil.
  3. Vložte paradajky, cibuľu, halibut do jelšového papiera, zabaľte a položte na oheň. 3Udržujte na vysokej teplote 4 minúty a 6 minút na slabom.
  4. Hotovú rybu dochutíme soľou, korením a ihneď podávame.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #halibut #recept šéfkucháraSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik