Avokádový šalát s uhorkou a vajíčkom

K receptu

Tento recept na avokádový šalát s uhorkou a vajíčkom sa vám bude hodiť, ak máte hostí pred dverami. Zloženie jedla je celkom jednoduché, až na avokádo, ktoré prestalo byť pre každého exotické. Ak stále váhate, či ju zaradiť do jedálnička, je čas to napraviť, pretože zelenina obsahuje množstvo užitočných látok. Chuť avokáda je príjemná, mastná, ale nie svetlá. Preto je dobré ho kombinovať s inými prípravkami. Napríklad v našom šaláte ho kombinujeme s čerstvou uhorkou a jemným vajcom a napodiv, ozdoba dodáva chuti pikantnosť. Trochu červenej ryby a kaviáru – a šalát bude žiariť novými farbami. Jedlo sa dá krásne podávať v servírovacom krúžku.

zložitosť: ľahko Kalórie: 342,76 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 min Použité: 12,93 g/27,53 g/10,51Európska kuchyňaŠalátVegetariánstvonarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 2 PORCIEavokádo 1 ks čerstvá uhorka 1 ks kuracie mäso 1 ks krymská cibuľa 0,5 ks majonéza 30 g soľ 3 g mleté ​​čierne korenie – 3 g červený kaviár – 10 g bazalka – 1 vetvička jemne nasolená červená ryba – 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na avokádovú uhorku a vaječný šalát. Kuracie vajce uvaríme na tvrdo a podlejeme studenou vodou. Avokádo umyjeme, ošúpeme a prekrojíme na polovice. Odstráňte jamku.

Krok 2

Čerstvou uhorku a varené vajce nakrájame na kocky. Avokádo pokvapkáme citrónovou šťavou a nasekáme ako všetky suroviny. Ošúpte a nakrájajte sladkú krymskú cibuľu.

Krok 3

V miske na šalát zmiešajte pripravené ingrediencie: uhorku, avokádo, vajce a cibuľu, premiešajte. Dochutíme majonézou, soľou a korením podľa chuti a znova premiešame. Šalát ozdobíme červenou rybou ružou, lístkami bazalky a posypeme červeným kaviárom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak pripravujete avokádový šalát s uhorkou a vajcom pre veľkú spoločnosť, jednoducho proporcionálne zdvojnásobte alebo strojnásobte množstvo surovín. Pre zasýtenie môžete pridať uvarenú ryžu.

MIMOchodom

Niekedy je horká aj červená cibuľa. Môžete to opraviť takto: nakrájajte cibuľu a na pár sekúnd ju zalejte vriacou vodou. Vypustite vodu, osušte cibuľu a potom pridajte do avokádového šalátu s uhorkou a vajcom alebo iným.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik