K receptu
Baklažánový kastról Melanzana Parmigiana v rúre je pokrm talianskej kuchyne s novou interpretáciou. Pridaním mletého hovädzieho mäsa do rajnice môžete premeniť toto predjedlo na uspokojujúce, kompletné jedlo. Je ideálny nielen na každodenný obed či večeru, ale aj na sviatočný stôl ako hlavný chod. Malý dodatok o baklažánoch – na pultoch dlho neboli horké baklažány. Ale nedávno sa, bohužiaľ, opäť objavili. Preto vám odporúčame, aby ste ich pred pečením osolili a nechali 15 minút, potom ich opláchnite a potom uvarte. To pomôže nepokaziť jedlo.
zložitosť: priemer Kalórie: 649,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 min Použité: 33,27 g/44,46 g/23,31RúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažán 2 ks.konzervované paradajky v s/s 300 gcibule 1 kuscesnak 2 klinčekyMleté hovädzie mäso 350 gMozzarella 125 gparmezán 70 gsuché červené víno 100 mlrozmarín 1 pobočiekrastlinný olej mleté čierne korenie soľ Na omáčku:mlieko 350 mlmaslo 50 gmúky 50 gsoľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na začiatok nakrájajte baklažány na plátky s hrúbkou maximálne 1 cm, pridajte soľ a nechajte 15 minút pôsobiť. Potom opláchnite a vysušte. Zahrejte rastlinný olej a smažte baklažány do polovice varenia. Vyprážané baklažány položte na papierovú utierku, aby absorbovali prebytočný olej.
Krok 2
Cibuľu nakrájajte nadrobno a smažte ju na rastlinnom oleji 5 minút, kým nebude mäkká. Cesnak nasekáme nadrobno a spolu s rozmarínom pridáme k cibuli. Smažte ďalšiu 1 minútu. Mleté mäso vložte do panvice a varte, kým nezmení farbu, pričom všetky hrudky rozbijete špachtľou.
Krok 3
Nakrájajte paradajky a pridajte ich k mletému mäsu spolu s vínom. Za občasného miešania varte plnku ďalších 10-12 minút. Dochutíme soľou a korením.
Krok 4
Pripravte omáčku. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania povaríme 2-3 minúty. Tenkým prúdom prilievame mlieko, omáčku dôkladne premiešame metličkou, aby nezostali žiadne hrudky. Podľa chuti okoreníme.
Krok 5
Zapekaciu misu potrieme cesnakom a poukladáme prvú vrstvu baklažánov. Ďalej je vrstva mletého mäsa, potom 2 polievkové lyžice. l. omáčka, opakujte vrstvy. Mozzarellu nalámeme na malé kúsky, parmezán nastrúhame na najjemnejšom strúhadle. Po povrchu kastróla rozložte syry – najprv mozzarellu, potom parmezán. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 7-10 minút.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kastról si najlepšie pripravíte so sezónnou zeleninou.Omáčku možno nahradiť len hustou smotanou. Vyberte si mleté mäso podľa chuti: hovädzie, kuracie, bravčové alebo miešané. Ale nie rybacie!
MIMOchodom
Baklažán môžete smažiť, vopred pripraviť náplň a omáčku, zostaviť kastról a uložiť ho do chladničky a upiecť tesne pred podávaním. V tomto prípade pridajte syr tesne pred pečením, aby nevyschol.