K receptu
Hniezdové cestoviny s mletým mäsom v rúre sa pripravujú podľa mnohých rôznych receptov. Ponúkame jeden z najjednoduchších spôsobov, pri ktorom si hniezda ideálne zachovajú svoj tvar a vaše cestoviny budú úhľadné a chutné, pričom budú zaručene chutné a uspokojivé. Suché hniezda naplníme dobrým mletým mäsom, pridáme omáčku a cestoviny zapečieme v rúre. Na prípravu omáčky použite jemne nakrájané paradajky alebo si vezmite nakrájané prírodné – slúžia ako vynikajúca náhrada. A posledným bodom zapečených cestovín je syrová kôrka, ktorú väčšina z nás jednoducho zbožňuje!
zložitosť: ľahko Kalórie: 979,92 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 10 min Použité: 49,14 g/45,42 g/87,79RúraPečenietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEHniezda tagliatelle 8 ks.Mleté hovädzie mäso 300 gParadajky 400 gCibuľa 1 kusCesnak 2 klinčekyStrúhaný parmezán 80 gSmotanový syr 2 polievkové lyžice.Cesnak sušený 1 lyžičkaPetržlen 2 pobočkyBazalka 2 pobočkyRafinovaný rastlinný olej 4 polievkové lyžice.Zmes sušených talianskych bylín 1 lyžičkaCukor 0,5 lyžičkySoľ Mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu nakrájame na malé kocky. Cesnak pretlačte lisom alebo ho jemne nasekajte nožom. Odstráňte stonky a nakrájajte listy petržlenu a bazalky. Odložte malé lístky bazalky na ozdobenie hotových cestovín.
Krok 2
V hlbokej panvici na strednom ohni zohrejte 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej. Pridáme cibuľu a na miernom ohni za častého miešania dusíme 5 minút. Cibuľa by mala byť priehľadná.
Krok 3
Vo veľkej mise zmiešame mleté hovädzie mäso a cibuľu, pridáme cesnak, soľ a mleté čierne korenie. K mletému mäsu pridáme smotanový syr a polovicu byliniek a znova premiešame.
Krok 4
Paradajky prekrojíme na polovice a nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložte paradajkový pretlak do panvice, kde sa vyprážala cibuľa. Dochutíme soľou a korením, pridáme cukor.
Krok 5
Panvicu postavte na stredný oheň, zalejte 250 ml horúcej vody a omáčku priveďte do varu. Pridajte sušený cesnak a talianske bylinky a premiešajte. Omáčku varíme 5 minút.
Krok 6
Predhrejte rúru na 180 °C. Teplovzdornú nádobu vymastíme zvyšným rastlinným olejom. Hniezda tagliatelle voľne poukladajte na panvicu.
Krok 7
Pripraveným mletým mäsom naplníme dutiny v hniezdach. Nalejte paradajkovú omáčku z panvice pozdĺž okraja vnorenej panvice. Kvapalina by mala zakryť zásuvky takmer úplne, ak je to potrebné, pridajte trochu horúcej vody.
Krok 8
Pekáč zakryte fóliou a položte na stredný rošt rúry. Cestoviny pečieme 35 minút. Počas tejto doby bude mleté mäso úplne uvarené a omáčka sa vsiakne do cestovín.
Krok 9
Vyberte panvicu z rúry a posypte hniezda strúhaným parmezánom. Cestoviny rozdelíme do misiek a ozdobíme lístkami zelenej bazalky. A ihneď podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto smotanového syra môžete do mletého mäsa pridať 100 g nasekaného syra Adyghe, roztlačeného syra feta alebo feta. Vzhľadom na to, že syr je dosť slaný, mleté mäso bude musieť byť dosť solené.
MIMOchodom
Hniezda tagliatelle nevkladajte do formy príliš tesne, nechajte medzi nimi aspoň 1-1,5 cm voľného priestoru, inak sa cestoviny pri varení zlepia.