Cestoviny hniezda s mletým mäsom v rúre

K receptu

Hniezdové cestoviny s mletým mäsom v rúre sa pripravujú podľa mnohých rôznych receptov. Ponúkame jeden z najjednoduchších spôsobov, pri ktorom si hniezda ideálne zachovajú svoj tvar a vaše cestoviny budú úhľadné a chutné, pričom budú zaručene chutné a uspokojivé. Suché hniezda naplníme dobrým mletým mäsom, pridáme omáčku a cestoviny zapečieme v rúre. Na prípravu omáčky použite jemne nakrájané paradajky alebo si vezmite nakrájané prírodné – slúžia ako vynikajúca náhrada. A posledným bodom zapečených cestovín je syrová kôrka, ktorú väčšina z nás jednoducho zbožňuje!

zložitosť: ľahko Kalórie: 979,92 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 50 min Pridať. čas: 10 min Použité: 49,14 g/45,42 g/87,79RúraPečenietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEHniezda tagliatelle 8 ks.Mleté hovädzie mäso 300 gParadajky 400 gCibuľa 1 kusCesnak 2 klinčekyStrúhaný parmezán 80 gSmotanový syr 2 polievkové lyžice.Cesnak sušený 1 lyžičkaPetržlen 2 pobočkyBazalka 2 pobočkyRafinovaný rastlinný olej 4 polievkové lyžice.Zmes sušených talianskych bylín 1 lyžičkaCukor 0,5 lyžičkySoľ Mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu nakrájame na malé kocky. Cesnak pretlačte lisom alebo ho jemne nasekajte nožom. Odstráňte stonky a nakrájajte listy petržlenu a bazalky. Odložte malé lístky bazalky na ozdobenie hotových cestovín.

Krok 2

V hlbokej panvici na strednom ohni zohrejte 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej. Pridáme cibuľu a na miernom ohni za častého miešania dusíme 5 minút. Cibuľa by mala byť priehľadná.

Krok 3

Vo veľkej mise zmiešame mleté ​​hovädzie mäso a cibuľu, pridáme cesnak, soľ a mleté ​​čierne korenie. K mletému mäsu pridáme smotanový syr a polovicu byliniek a znova premiešame.

Krok 4

Paradajky prekrojíme na polovice a nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložte paradajkový pretlak do panvice, kde sa vyprážala cibuľa. Dochutíme soľou a korením, pridáme cukor.

Krok 5

Panvicu postavte na stredný oheň, zalejte 250 ml horúcej vody a omáčku priveďte do varu. Pridajte sušený cesnak a talianske bylinky a premiešajte. Omáčku varíme 5 minút.

Krok 6

Predhrejte rúru na 180 °C. Teplovzdornú nádobu vymastíme zvyšným rastlinným olejom. Hniezda tagliatelle voľne poukladajte na panvicu.

Krok 7

Pripraveným mletým mäsom naplníme dutiny v hniezdach. Nalejte paradajkovú omáčku z panvice pozdĺž okraja vnorenej panvice. Kvapalina by mala zakryť zásuvky takmer úplne, ak je to potrebné, pridajte trochu horúcej vody.

Krok 8

Pekáč zakryte fóliou a položte na stredný rošt rúry. Cestoviny pečieme 35 minút. Počas tejto doby bude mleté ​​mäso úplne uvarené a omáčka sa vsiakne do cestovín.

Krok 9

Vyberte panvicu z rúry a posypte hniezda strúhaným parmezánom. Cestoviny rozdelíme do misiek a ozdobíme lístkami zelenej bazalky. A ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Namiesto smotanového syra môžete do mletého mäsa pridať 100 g nasekaného syra Adyghe, roztlačeného syra feta alebo feta. Vzhľadom na to, že syr je dosť slaný, mleté ​​mäso bude musieť byť dosť solené.

MIMOchodom

Hniezda tagliatelle nevkladajte do formy príliš tesne, nechajte medzi nimi aspoň 1-1,5 cm voľného priestoru, inak sa cestoviny pri varení zlepia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik