Diétny vinaigrette

K receptu

Diétny vinaigrette je ešte ľahšou verziou tohto obľúbeného šalátu. Jeho „trikom“ je, že neobsahuje zemiaky, ktoré pokrm výrazne zaťažujú. Niektorí to, samozrejme, považujú za výhodu, ale ak sa zameriavate na zníženie obsahu kalórií vo vašej strave, potom náš recept oceníte. Všetky ostatné zložky vinaigrette sú „na mieste“: mrkva, repa, cibuľa, nakladaná zelenina, zelený hrášok. Aby bol šalát skutočne diétny, odporúčame použiť minimálne množstvo slnečnicového oleja. Dve polievkové lyžice budú stačiť – skontrolovali sme!

zložitosť: ľahko Kalórie: 95,19 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 2,96 g/3,20 g/13,57ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍrepa – 400 g mrkva – 300 pohánka cibuľa – 90 jablčný ocot – 1 polievková lyžica. l.nakladané uhorky – 300 g petržlen – 1 vetvička kôpru – 1 vetvička slnečnicový olej – 2 polievkové lyžice. l.zelený hrášok v konzerve – 90 g soli – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie pre diétny vinaigrette. Cviklu a mrkvu dôkladne umyte kefkou. Potom zabaľte jednotlivo do fólie a položte na plech.

Krok 2

Koreňovú zeleninu pečieme pri 200°C: mrkvu – 30 minút, cviklu – 1 hodinu. Potom opatrne rozbaľte a nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vložte do misky a zalejte jablčným octom. Miešajte a nechajte, kým nie je pripravený na použitie. Uhorky nakrájame na malé kocky.

Krok 4

Cviklu a mrkvu ošúpeme. Nakrájajte na kocky a rozdeľte do dvoch malých misiek. Do každého nalejte jednu polievkovú lyžicu slnečnicového oleja a premiešajte.

Krok 5

Umyte petržlen a kôpor na vinaigrette, dobre osušte a jemne nasekajte. Zmiešajte všetky ingrediencie v jednej miske: cviklu a mrkvu v oleji, cibuľu v jablčnom octe, bylinky a hrášok z konzervy. Pridajte soľ, korenie a premiešajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Cviklu a mrkvu na vinaigrette je lepšie upiecť deň vopred a potom dať vychladnutú koreňovú zeleninu do chladničky. V tomto prípade je jednoduchšie ich nakrájať na krásne rovnomerné kocky, ktoré navyše budú lepšie držať tvar.

MIMOchodom

Zelený hrášok v diétnom vinaigrette možno nahradiť konzervovanými fazuľkami. Biela je podľa nás lepšia, no možnosťou je aj červená.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik