K receptu
Hamsa v paradajke je tradičné jedlo kubánskej kuchyne. Jeho príprava si nevyžaduje veľa času ani špeciálne zručnosti. A okrem rýb obsahuje recept aj dostupné produkty. V prvom rade budete potrebovať čerstvé paradajky, ktoré našim domácim sardelám dodajú obzvlášť bohatú chuť a vôňu. Mimo sezóny môžete použiť paradajkový pretlak alebo domácu paradajkovú omáčku, ak si chcete byť istí kvalitou výsledného produktu. Hamsa sa hodí k prílohe zo zemiakov alebo ryže, ako aj k ľahkým šalátom z čerstvej zeleniny. Toto jedlo sa môže podávať teplé alebo studené. Či to bude teplé predjedlo alebo druhý chod je len na vás. V každom prípade sa ančovička v paradajke u vás doma môže stať hviezdou vášho jedálenského stola!
zložitosť: ľahko Kalórie: 445,95 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 34,87 g / 31,94 g / 4,66Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIESardelové filé 600 gParadajka (paradajka) 3 ks.Petržlen 3 pobočkyCesnak 4 klinčekyOlivový olej 2 polievkové lyžice.Mleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nastrúhame na hrubom strúhadle a šupku vyhodíme. Cesnak nakrájame na tenké plátky.
Hamsa v paradajke
Krok 2
Zo sardel odstráňte hlavy a vnútornosti. Opláchnite a osušte papierovými utierkami.
Hamsa v paradajke
Krok 3
Veľký pekáč vymastíme olejom. Umiestnite ryby, soľ a korenie. Polejeme paradajkami a posypeme cesnakom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 140 °C a varíme ďalších 20 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Hamsa v paradajke
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 16,58 g (20,73 % dennej hodnoty) • tuky 7,52 g (8,36 %) • sacharidy 1,61 g (0,96 %) • kcal 143,54 (7,97 %) • sodík 394,09 mg (27,18 %) • cukor spolu 0,85 g 1,70 %) • EFA 1,53 g (7,65 %) • vláknina 0,45 g (1,50 %)
UŽITOČNÉ RADY
Hamsa je malá ryba z čeľade veľkej sardely, ktorá žije v Čiernom a Azovskom mori. Jeho mäso je jemné a šťavnaté, s miernou slanou chuťou. Hamsa môže byť pripravená rôznymi spôsobmi, používa sa na šaláty, polievky a teplé jedlá. To z neho robí absolútne všestranný produkt z morských plodov.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Okrem sardel v paradajke sa dá z tejto ryby uvariť aj niečo zaujímavé. Napríklad vyprážaná sardela bude vynikajúcim predjedlom a zapečená s citrónom a bylinkami bude vynikajúcim hlavným jedlom. Sardelu môžete pripraviť aj v cestíčku alebo ju použiť na rybie rezne.