K receptu
Ak ešte neviete, informujeme vás, že jemne nasolené uhorky sa dajú pripraviť aj horúce, nielen tie tradičné studené. Mimochodom, nie sú o nič menej chrumkavé a chutné! Čo robí teplé varenie? Výrazne urýchľuje proces solenia uhoriek! To znamená, že ak urobíte všetky potrebné manipulácie večer, potom si ráno budete môcť vychutnať voňavé občerstvenie, ktoré zalieva ústa. Chcete zistiť, či to funguje? Postupujte podľa podrobného receptu krok za krokom a už čoskoro jemne nasolené uhorky pripravené za tepla ocenia vaši blízki a vzdajú hold vášmu kulinárskemu talentu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 44,36 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 hodín Použité: 2,24 g/0,25 g/8,64ruská kuchyňaVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 kg krátkoplodých uhoriek 2 hlavy cesnaku 3-4 dáždniky kôpru 6-7 listov ríbezlí 6-7 listov čerešní 5 polievkových lyžíc. l. (bez šmýkačky) hrubá soľ 1,5 litra vriacej vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Množstvo prísad je uvedené na 3-litrovú nádobu jemne nasolených uhoriek, pripravených za horúca. Pripravte čerstvé uhorky. Dôkladne ich umyte tečúcou vodou. Konce je možné v prípade potreby odstrihnúť.
Krok 2
Listy kôpru, ríbezlí a čerešní dôkladne umyte. Ošúpte strúčiky cesnaku. Dá sa nasekať nahrubo. Vložte pripravené uhorky do pohára. Navrch na ne nasypte kôpor, listy ríbezlí, čerešne a strúčiky cesnaku.
Krok 3
Varte 1,5 litra vody, rozpustite v nej soľ a uhorky ihneď nalejte do pohára. Prikryjeme pokrievkou. Ak urobíte všetko večer, potom ráno budú pripravené aromatické uhorky s horúcim solením.
UŽITOČNÉ RADY
Do pohára s jemne nasolenými uhorkami pripravenými za horúca môžete pridať trochu nasekaného koreňa chrenu. Nepridá žiadnu zvláštnu pikantnosť, ale poskytne pikantnejšiu chuť a bohatú vôňu!
MIMOchodom
Pamätajte, že horúce nakladané uhorky by sa nemali skladovať príliš dlho. V ideálnom prípade by sa takéto občerstvenie malo zjesť do 24 hodín. Recept trvá veľmi málo času, takže opakovanie jedla nebude vôbec ťažké.