K receptu
Dusená kapusta na panvici je ďalšou možnosťou rýchlej a chutnej večere pre celú rodinu. Pokrm nie je náročný na prípravu, najmä ak použijete kuchynské pomôcky – mandolínu alebo rotačné strúhadlo. Je lepšie si vybrať panvicu s hrubými stenami, dusená kapusta je obzvlášť šťavnatá a aromatická, aj keď si vezmete tvrdé zimné odrody. Pokiaľ ide o guláš, môže to byť hovädzie, bravčové, morčacie alebo akékoľvek iné mäso podľa vášho výberu. Hlavná vec je vybrať si kvalitný produkt s dobrým zložením.
zložitosť: ľahko Kalórie: 302,18 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 15,99 g/20,64 g/13,02PraženieVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍdusiť (akýkoľvek) 500 gbiela kapusta 1 kgnakrájané paradajky vo vlastnej šťave 250 gcibule 1 kusmrkva 1 kuscesnak 3 klinčekysladká mletá paprika 1 lyžičkarastlinný olej ochutnaťmletá červená paprika ochutnaťmleté čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnaťkôpor alebo petržlen na podávanie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krok 1
Pripravte si zeleninu. Kapustu nakrájame nadrobno. Cibuľu nakrájame na malé kocky alebo tenké pierka. Mrkvu nastrúhame na kórejskom strúhadle. Cesnak jemne nasekáme nožom alebo pretlačíme lisom.
Krok 2
Krok 2
Guláš preložíme na hlboký tanier. Opatrne odstráňte všetok tuk a odložte ho. Samotný guláš nakrájajte nožom na malé kúsky s veľkosťou 3-4 cm.
Krok 3
Krok 3
V hlbokej panvici s hrubým dnom rozpustíme tuk z duseného mäsa a ak je ho málo, pridáme trochu rastlinného oleja. Dobre prehrejeme a pridáme cibuľu, restujeme 3-4 minúty.
Krok 4
Krok 4
Pridajte cesnak do panvice a neustále miešajte, restujte 2-3 minúty. Pridajte mrkvu a za občasného miešania duste ďalších 4-5 minút.
Krok 5
Krok 5
Nakrájané paradajky spolu so šťavou pridáme na panvicu k zelenine a za stáleho miešania dusíme 3 minúty. Pridajte kapustu, dôkladne premiešajte. Zeleninu dusíme prikrytú za občasného miešania 10-15 minút, kým kapusta nezmäkne.
Krok 6
Krok 6
Kapustu osolíme, okoreníme, pridáme papriku a feferónku, dôkladne premiešame. Pridáme udusenú kapustu a premiešame. Za občasného miešania dusíme prikryté ďalších 7-10 minút. Vypnite oheň a nechajte prikryté aspoň 10 minút. Podávame ozdobené nasekanými bylinkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak pripravujete toto jedlo s mladou kapustou, celkový čas varenia kapusty bude potrebné skrátiť aspoň o 5 minút alebo aj viac. Počas procesu otestujte pripravenosť, aby ste sa neprevarili.
MIMOchodom
Toto jedlo je možné pripraviť nielen z čerstvej bielej kapusty, ale pridať do nej aj kyslú kapustu. Optimálny pomer čerstvej a kyslej kapusty je 1:1.