Kholodnik vyrobený z repy a šťavelu

K receptu

Ak je vonku neznesiteľne teplo, pripravte si na obed polievku z cvikly a šťaveľu podľa nášho receptu. V prvom rade je toto jedlo mimoriadne osviežujúce. Po druhé, zaženie mierny hlad (a v horúcom počasí nie je príliš silný). Po tretie, kholodnik je jednoducho veľmi chutná polievka s príjemnou sladkokyslou chuťou a bohatou arómou. A ak pre toto jedlo nájdete dobrú, tmavú bordovú repu, bude to tiež veľmi krásne. Garantujeme dobrú náladu a úžasné gastronomické zážitky!

zložitosť: ľahko Kalórie: 79,03 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 4,55 g / 3,76 g / 6,68VarenieBieloruská kuchyňapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľká repa – 1 ks vajcia – 2 ks šťavel – 80 g malá cibuľa – 1/2 ks čerstvé uhorky – 150 gukrop – 2 vetvičky zelená cibuľa – 30 g varená pitná voda – 1 l kyslá smotana – 2 polievkové lyžice. l.jablčný ocot – 1 ČL.soľ, cukor, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte prísady do chladiča. Umyte repu a vložte ju do naberačky. Zalejte vodou a priveďte do varu. Varíme asi 1,5 hodiny. Koreňovú zeleninu môžete piecť aj v alobale (1 hodina pri 190°C).

Krok 2

Vajcia uvaríme na tvrdo (10 minút) a olúpeme. Šťavel umyjeme a nakrájame na pásiky široké 1/2 cm. Vložíme do širokého hrnca a naplníme horúcou vodou tak, aby šťavu len zakrývala. Dajte na oheň, priveďte do varu a varte 1 minútu. Necháme vychladnúť vo vývare.

Krok 3

Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Uhorky umyte a nakrájajte na pásiky. Kôpor a zelenú cibuľu umyte a osušte. Jemne nakrájajte. Vychladnutú cviklu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Krok 4

Vložte repu do veľkej misy a zalejte prevarenou pitnou vodou. Pridajte nakrájané uhorky, cibuľu a zelenú cibuľu, ako aj kôpor a šťavel spolu s vývarom.

Krok 5

Soľ a korenie podľa chuti a dochuťte štipkou cukru. Pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte. Nalejte jablčný ocot. Znova premiešajte. Nalejte do tanierov a do každej misky vložte vajcia nakrájané na polovice. Chladnička môže byť posypaná nasekanými bylinkami.

UŽITOČNÉ RADY

Aby bola studená polievka z cvikly a šťaveľu uspokojivejšia, pridajte do misiek s polievkou nadrobno nakrájané varené zemiaky, hovädzie mäso alebo aj lahodnú lekársku klobásu.

MIMOchodom

Pred podávaním môžete ku každej porcii studenej repy a šťaveľu pridať jedlé kocky ľadu. Vďaka tomu sa polievka stane ešte osviežujúcejšou a bude sa ohrievať oveľa pomalšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik