K receptu
Klasická polievka solyanka je ideálna na druhý alebo tretí deň sviatku – keď ľudia chcú niečo horúce namiesto nudných šalátov. Cítite silu splniť toto želanie? Potom pokračujte! Mimochodom, príprava soljanky vám pomôže predať zvyšky údenín, ktoré nevyzerajú najlepšie a je nepravdepodobné, že by sa zjedli v čistej forme. V ideálnom prípade si vývar vyžaduje pomalú, premyslenú prípravu a správne množstvo mäsa na kostiach, ale ako vidíte, je nepravdepodobné, že by ste to chceli urobiť 1. alebo 2. januára. Vývar preto uvaríme z toho, čo máme (alebo možno máte mrazený) a pripravíme klasickú polievku Solyanka podľa nášho osvedčeného receptu!
zložitosť: priemer Kalórie: 371,03 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 21,19 g/27,54 g/6,07polievkaDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2,5 litra silného hovädzieho vývaru 400 g vareného hovädzieho mäsa 200 g párkov 300 g údenín (varené bravčové mäso, šunka, jazyk) 3–4 kyslé uhorky 1 pohár nálevu z uhoriek 1 veľká cibuľa 1 pohár čiernych olív 1 polievková lyžica. l. kapary 2 lyžice. l. paradajkový pretlak 1 citrón olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie kyslá smotana Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na klasickú solyanku. Nakladané uhorky ošúpeme a nakrájame na pásiky. V hrnci uvarte soľanku, pridajte uhorky a varte 5 minút.
Krok 2
Cibuľu na solyanku ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a opražíme na olivovom oleji na panvici, aby sme sa vyhli zmene farby. Pridajte paradajkovú pastu a pokračujte v smažení 3 minúty.
Krok 3
Uvarené hovädzie mäso a údeniny nakrájame na úhľadné pásiky. Párky na solyanku nakrájame na stredne hrubé plátky. Výsledné údeniny vložte do misy.
Krok 4
Priveďte vývar do varu. Pridajte cibuľu s paradajkovou pastou a varte 10 minút. na strednom ohni. Potom pridajte uhorky spolu so soľankou, mäsové výrobky, olivy a kapary. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 10 minút. Za 5 min. Pred koncom varenia vložte párky do misky.
Krok 5
Hodgepodge odstavte z ohňa, pridajte soľ a korenie a nechajte prikryté 15 minút. Citrón ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nalejte klasickú solyanku do tanierov, pridajte citrón a podávajte kyslú smotanu samostatne.
UŽITOČNÉ RADY
Počet čiernych olív pre polievku Solyanka Classic môžete ľubovoľne meniť, ale malo by ich byť naozaj veľa! Pamätajte tiež, že je lepšie použiť ovocie so semenami: dodajú chuti polievky osobitnú hĺbku.
MIMOchodom
K paradajkovej paste môžete pridať paradajkové pyré z konzervy alebo nasekanú čerstvú dužinu: to dodá klasickému maškrtu ešte jasnejšiu a bohatšiu chuť.