K receptu
IN Suzdal pripravuje sa na oslavu Deň uhoriek. Hlavné oslavy sa každoročne konajú tretiu júlovú sobotu. Sviatok venovaný zelenej zelenine vymysleli pred 16 rokmi zamestnanci Múzeum-rezervácia Vladimír-Suzdal. Počas sviatku miestni gazdinky vystavujú na uliciach stovky jedál z uhoriek – polievky, rožky, džemy. Všetko si môžete vyskúšať a kúpiť. V Zasolochnaji zamestnanci múzea učia tých, ktorí chcú nakladať uhorky. Pre deti sa konajú bábkové predstavenia a majstrovské kurzy na výrobu starodávneho amuletu používaného na nakladanie uhoriek – bábiky boráka Aquila. Milovníci selfie sa budú môcť odfotiť vo vtipných uhorkových kostýmoch. Pre tých, ktorí nestihnú uhorkový karneval, je náš darček podpisový recept od podpredsedu Združenia malých miest Ruska Igora Kekhtera!
zložitosť: priemer Kalórie: 906,47 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 104,44 g/44,17 g/15,51VečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1-2 plátky pšeničného chleba 2 nakladané uhorky s nálevom 2 kuracie stehná 2 kuracie prsia malý zväzok petržlenovej vňate 1 vajce rastlinný olej na vyprážanie rezňov soľNa omáčku:100 ml kuracieho vývaru šťava z polovice citróna 50 g Madeiry alebo iného sladkého vína 30 g masla 1 polievková lyžica. l. kapary štipka muškátového orieška Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chlieb namočte na 10-15 minút do slaného nálevu. Stlačte. Kuracie filé zbavíme kostí a nasekáme nadrobno ako nasekané rezne. Uhorky a petržlenovú vňať pomelieme v mixéri na pyré. Zmiešame s vajíčkom. Z mletého mäsa pripravíme malé podlhovasté rezne. Smažte, kým to neurobíte s rastlinným olejom.
Krok 2
Do panvice, kde sa vyprážali rezne, nalejeme kurací vývar. Pridáme citrónovú šťavu, madeiru, maslo a nakrájané kapary. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Priveďte do varu a vypnite oheň.
Krok 3
Rezne polejeme omáčkou a podávame.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Podpredseda Asociácie malých turistických miest Ruska Igor Kekhter.
Igor Erikovič je veľkým fanúšikom uhoriek: čerstvých, jemne solených, solených. Jedáva ich len tak a používa ich na prípravu rôznych jedál. Kotlety s uhorkami sú jeho typickým receptom.
foto AgroEcoTourism Ruska, fotograf Vasily Minakov