K receptu
Prečo variť jemne osolené uhorky s minerálkou a nie obyčajnou vodou? Aspoň v rámci zaujímavého kulinárskeho experimentu! Ale to, samozrejme, nie je jediný dôvod, nie recept pre recept. Každý, kto vyskúšal túto metódu v praxi, tvrdí, že uhorky sú neuveriteľne silné a chrumkavé. A, samozrejme, veľmi chutné. Akú vodu mám použiť? No určite nie liečivé, ale najobyčajnejšie, stolové, lacné, ale určite sýtené. Pripravte si jemne nasolené uhorky v minerálke podľa nášho receptu a ak sa vám výsledok páči, podeľte sa o svoje dojmy v komentároch!
zložitosť: ľahko Kalórie: 52,86 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 2,76 g/0,33 g/10,09MorenieFusion kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky – 1 kg minerálna perlivá voda – 1 liter soľ – 2 polievkové lyžice. l. (bez šmýkačky) cesnak podľa chuti čerstvý kôpor podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si uhorky. Najprv musíte ovocie dôkladne umyť tečúcou vodou. V prípade potreby použite kefu na zeleninu. Odrežte konce každej uhorky na oboch stranách.
Krok 2
Kôpor dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Klinčeky môžete jednoducho rozdrviť plochou stranou veľkého noža.
Krok 3
Na dno nádoby, v ktorej budete nakladať uhorky, položte trochu kôpru a cesnaku. Navrch rozložíme pripravené ovocie. Pridajte zvyšný kôpor a nasekaný cesnak.
Krok 4
Do naberačky alebo malého hrnca nalejte perlivú minerálku. Osolíme a poriadne lyžicou premiešame, aby vznikol akýsi nálev. V tomto prípade je lepšie vziať jemnú soľ.
Krok 5
Výsledným nálevom nalejte uhorky s kôprom a cesnakom. Ak chcete, môžete podľa chuti pridať cukor a korenie, ako aj listy ríbezlí, čerešní, chrenu.
Krok 6
Plochou doskou zakryte uhorky s kôprom a cesnakom v slanom náleve. Umiestnite na jeden deň na chladné miesto. Uhorky môžete vyskúšať skôr. Ak ste spokojní so stupňom solenia, podávajte.
Krok 7
Hotové mierne solené uhorky možno použiť nielen v čistej forme, ale aj ako prísadu do konkrétneho jedla. Sú obzvlášť dobré v šalátoch a osviežujúcej okroshke.
UŽITOČNÉ RADY
Venujte pozornosť prípravnej fáze prípravy jemne solených uhoriek v minerálnej vode podľa tohto receptu: konce ovocia musia byť odrezané, aby proces solenia prebiehal rýchlejšie a efektívnejšie.
MIMOchodom
Aby mali jemne nasolené uhorky v minerálnej vode obzvlášť pikantnú chuť, pridajte trochu nasekaného čerstvého koreňa chrenu spolu s cesnakom a kôprom. Ukáže sa to veľmi chutné!