Ľahko solené uhorky bez soľanky

K receptu

Vedeli ste, že jemne nasolené uhorky sa dajú pripraviť aj bez nálevu? Ak je to pre vás novinka, určite si pozrite náš originálny recept. Mimochodom, výsledok príjemne prekvapí každého, kto vyskúša tieto jemne solené uhorky! Sú neuveriteľne aromatické, chrumkavé a samozrejme veľmi chutné. Príprava takejto maškrty zaberie minimum času, čo je navyše veľmi fajn, najmä v lete, keď to posledné, na čo máte chuť, je stráviť dlhý čas varením. Vo všeobecnosti možno náš recept na mierne solené uhorky bez soľanky bezpečne nazvať vynikajúcim vo všetkých ohľadoch. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

zložitosť: ľahko Kalórie: 44,37 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 20 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 2,41 g/0,44 g/7,80MorenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍmalé uhorky (ideálne čerstvo natrhané) – 1 kg soli – 1 polievková lyžica. l.kmín – 1 lyžička. (bez šmýkačky) cesnak – 4 veľké strúčiky kôpor – 70 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte uhorky na morenie bez soľanky. Pokúste sa vybrať tie najmenšie, najsilnejšie, s malými „pupienkami“: od toho závisí kvalita pripraveného občerstvenia.

Krok 2

Uhorky umyte studenou tečúcou vodou. Odrežte konce. Každú uhorku prekrojíme na polovicu alebo popicháme vidličkou, aby nálev lepšie prenikol do ovocia.

Krok 3

Premiestnite pripravené uhorky do plastovej nádoby vhodnej veľkosti. Osolíme a posypeme rascou. Nádobu zatvorte a niekoľkokrát pretrepte.

Krok 4

Pripravte si strúčiky cesnaku a kôpru. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Kôpor umyte a osušte papierovou utierkou. Potom listy aj stonky nasekajte nadrobno.

Krok 5

Do nádoby s uhorkami pridajte pripravený kôpor a cesnak. Znova niekoľkokrát silno pretrepte, aby sa ingrediencie rozdelili čo najrovnomernejšie.

Krok 6

Nádobu s uhorkami vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny. Odstráňte a občas pretrepte. Po určenom čase sa môžu podávať chrumkavé jemne osolené uhorky bez nálevu.

UŽITOČNÉ RADY

Chcete získať ešte chutnejšie jemne solené uhorky bez nálevu? Zvýšte množstvo cesnaku a do nádoby pridajte aj nasekané listy chrenu, čerešní a ríbezlí.

MIMOchodom

Mierne nasolené uhorky bez soľanky je možné pripraviť nie v plastovej nádobe, ale v dobrom tesnom vrecku (najlepšie so spoľahlivým zipsovým uzáverom). Toto nemení recept: všetko urobte rovnakým spôsobom, ako odporúčame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik