K receptu
Lahodný tuniakový šalát a chrumkavá zelenina sú skvelou kombináciou, najmä v kombinácii s bohatou, krémovou dijonskou horčicovou omáčkou. Stačí 20 minút prípravy a môžete si pochutnať na jednoduchom, no zároveň lahodnom pokrme. Tento šalát nie je v žiadnom prípade horší ako tie sviatočné. A pozor, nie je v ňom ani unca majonézy. Čo osloví najmä tých, ktorí dodržiavajú správnu výživu. Pri podávaní môže byť tuniakový šalát jemne posypaný zelenou cibuľkou alebo jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 118,14 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 20 min Použité: 14,53 g/4,42 g/5,35VečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIEtuniak vo vlastnej šťave – 1 konzerva (170–185 g) uhorka – 2 ks. mrkva (150 g) – 1 ks. (100 g) zeler – 4–6 stoniek (100 g) mäkký tvaroh alebo smotanový syr – 2 polievkové lyžice. l. (30 g) horčica – 0,5 lyžičky. (3 g) biely vínny ocot – 1 lyžička. (5 g) soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Otvorte konzervu tuniaka a nalejte šťavu do misky. Pridajte 0,5 lyžičky. horčica, 1 lyžička. biely vínny ocot a smotanový syr, miešame do hladka, korenie.
Krok 2
Uhorky a stonkový zeler nakrájame na malé kocky a mierne osolíme. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na rovnaké kocky.
Krok 3
Tuniaka nalámeme na kúsky, zmiešame so zeleninou a dresingom. Ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, môžete do šalátu s tuniakom z konzervy pridať ešte trochu chrumkavosti vo forme daikonu (sladká reďkovka) a/alebo reďkoviek. A pre väčšiu nutričnú hodnotu – varené vajíčko.
UŽITOČNÉ RADY
Aby bol tento lahodný šalát s tuniakom z konzervy a chrumkavou zeleninou slávnostnejší, pridajte extra posyp rozdrobeného modrého syra.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 6,38 g (7,9 % dennej hodnoty) • tuky 2,13 g (2,37 %) • sacharidy 4,63 g (2,76 %) • kcal 61,19 (3,40 %) • sodík 324,24 mg (22,36 %) • cukor celkom 2,25 g ( 4,50 %) • EFA 1,05 g (5,25 %) • vláknina 1,35 g (4,50 %)