K receptu
Nachos podávané s čerstvou zeleninou sú skvelým predjedlom na bufetový stôl.
zložitosť: ľahko Kalórie: 440,87 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 6,53 g/28,55 g/38,13Mexická kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 ružové paradajky 1 stredný zväzok koriandra + na servírovanie ½ kôry z červenej cibule a šťavy z 1 limetky + limetka na servírovanie 1 plechovka (400 g) sladká kukurica 1 ČL. mletý kmín 2-3 lyžice. l. kukuričný olej 1 veľké balenie kukuričných lupienkov kyslá smotana a kečup na podávanie soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájajte na štvrtiny, odstráňte semená spolu s tekutinou. Dužinu nakrájajte na malé kocky. Najkrajšie listy koriandra odložte na servírovanie; zvyšok koriandra nasekajte čo najjemnejšie. Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte limetkovú šťavu a kôru.
Krok 2
Zmiešajte kukuricu s paradajkami, cibuľou a koriandrom, ochuťte rascou, soľou, korením a kukuričným olejom a jemne premiešajte. Necháme odležať v chladničke 15 minút.
Krok 3
Vložte studenú kyslú smotanu a kečup do malých misiek. Vložte kukuricu a paradajkovú salsu do misky. Položte to všetko na podnos alebo tanier s hranolkami a kúskami limetky. Ihneď podávame, ozdobené koriandrom.