Nakladané uhorky rýchlo a chutne

K receptu

Chrumkavé a chutné nakladané uhorky. Recept je na 1 litrovú nádobu Uhorky by mali mať strednú alebo malú veľkosť. Horúca paprika voliteľná.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 hodínMoreniePrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky 6-8 ks list čerešne 2 ks bobkový list 0,5 ks kôpor dáždnik soľ 1 dl cukru 1 PL octu 9% 2 PL vody 700 ml cibuľa 0,5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky namočte na 2-3 hodiny do studenej vody, po odrezaní stonky vodu vymeňte, ak sa zohreje

Krok 2

Poháre je potrebné sterilizovať alebo vysušiť v rúre. Viečka je potrebné variť 3-5 minút.

Krok 3

Na dno pohára položte: list ríbezlí, list čerešne, 2 strúčiky cesnaku, polkolieska cibule, 2 hrášky z nového korenia, dáždnik z kôpru

Krok 4

Uhorky poukladáme blízko seba, navrch položíme list chrenu a zalejeme vriacou vodou, po 7-8 minútach vodu scedíme. A opäť zalejeme vriacou vodou na rovnakú dobu a scedíme

Krok 5

Pripravte si marinádu. Na oheň dáme vodu v množstve 1 liter. nádoba (700 ml). Pridajte soľ a cukor. Hneď ako zovrie, naplňte nádobu touto marinádou, pridajte do nádoby ocot a nádobu utiahnite. Považujem za vhodné použiť skrutkovacie uzávery. Poháre otočíme a dáme „pod kožuch“ na 8-10 hodín. Položím na uterák a prikryjem ho malou prikrývkou. DOBRÚ CHUŤ!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik