K receptu
Chrumkavé a chutné nakladané uhorky. Recept je na 1 litrovú nádobu Uhorky by mali mať strednú alebo malú veľkosť. Horúca paprika voliteľná.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 hodínMoreniePrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky 6-8 ks list čerešne 2 ks bobkový list 0,5 ks kôpor dáždnik soľ 1 dl cukru 1 PL octu 9% 2 PL vody 700 ml cibuľa 0,5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky namočte na 2-3 hodiny do studenej vody, po odrezaní stonky vodu vymeňte, ak sa zohreje
Krok 2
Poháre je potrebné sterilizovať alebo vysušiť v rúre. Viečka je potrebné variť 3-5 minút.
Krok 3
Na dno pohára položte: list ríbezlí, list čerešne, 2 strúčiky cesnaku, polkolieska cibule, 2 hrášky z nového korenia, dáždnik z kôpru
Krok 4
Uhorky poukladáme blízko seba, navrch položíme list chrenu a zalejeme vriacou vodou, po 7-8 minútach vodu scedíme. A opäť zalejeme vriacou vodou na rovnakú dobu a scedíme
Krok 5
Pripravte si marinádu. Na oheň dáme vodu v množstve 1 liter. nádoba (700 ml). Pridajte soľ a cukor. Hneď ako zovrie, naplňte nádobu touto marinádou, pridajte do nádoby ocot a nádobu utiahnite. Považujem za vhodné použiť skrutkovacie uzávery. Poháre otočíme a dáme „pod kožuch“ na 8-10 hodín. Položím na uterák a prikryjem ho malou prikrývkou. DOBRÚ CHUŤ!