Pečené paradajky

K receptu

Toto jednoduché predjedlo bude vynikajúcou alternatívou k už nudným miešaným vajíčkam. Navyše, teraz je sezóna čerstvej zeleniny, musíme sa zásobiť vitamínmi. Jednoduché, chutné a krásne.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 minRúraPečenieRaňajkyObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEparadajka 2 ks sladká zelená paprika 1/2 ks červená cibuľa 1/2 ks kuracie vajcia 2 ks tvrdý syr 50 g syr feta 60 g soľ 1 štipka suchých byliniek 1 štipka čierneho korenia 1 štipka maslo olej 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte potrebné produkty. Potrebujete veľké paradajky so silnou dužinou.

Krok 2

Zelenú papriku nasekáme veľmi jemne.

Krok 3

Cibuľu tiež nakrájame nadrobno.

Krok 4

Z paradajok odrežeme vrchy. Vyškrabte paradajku ako pohár.

Krok 5

Formičky vymastíme olejom. Paradajky prepichnite na niekoľkých miestach špízou. Je to potrebné, aby nepraskli z tepla a rýchlejšie sa varili.

Krok 6

Mierne soľ a korenie. Pridajte papriku a cibuľu.

Krok 7

Posypeme syrom. Mám chanak (slaný), môžete si dať Adyghe, môžete si dať tvaroh, môžete si dať syr feta – podľa chuti. V prípade potreby dosolíme.

Krok 8

Pečieme 20 minút (podľa veľkosti paradajok) pri 180°C.

Krok 9

Oddeľte žĺtok od bielka.

Krok 10

Do bielkov pridáme sušené bylinky podľa chuti.

Krok 11

Nalejte vaječný bielok do paradajky. Na vrch opatrne položte žĺtok. Posypeme strúhaným tvrdým syrom

Krok 12

Znova vložte do rúry. Asi sedem minút. Nechal som si desiatu, takže žĺtok bol príliš vypečený, pozrite sa, čo máte radi. Vyberte z rúry, nechajte mierne vychladnúť a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik