K receptu
Pikantná shakshuka s čili papričkou osloví všetkých milovníkov jasných až ohnivých chutí. Preto ak máte radšej teplejšie jedlo, venujte pozornosť nášmu receptu. Zloženie shakshuky je známe: cibuľa, paradajky, sladká paprika a samozrejme vajcia. Ale malý prídavok – červená čili paprička – mení doslova všetko. Pamätajte, že ak to trochu preženiete, zažijete v ústach poriadny „oheň“. Preto je po prvýkrát lepšie dať polovicu čili struku bez semien a nabudúce zvýšiť „stupeň“ tak, aby bol maximálne prijateľný.
zložitosť: ľahko Kalórie: 171,25 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Použité: 8,44 g/11,76 g/7,30RaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEKuracie vajce 3 ks.Paradajka (paradajka) 1 kusSladká červená paprika 1 kusCesnak 1 klinček(y)Cibuľa 1 kusČervená čili paprička ochutnaťSlnečnicový olej ochutnaťZelená ochutnaťSoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na shakshuku. Vrch paradajky narežte krížom a potom ju vložte do vriacej vody na približne 30-60 sekúnd. Odstráňte pomocou štrbinovej lyžice. Paradajku ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky.
Krok 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Sladkú papriku nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a blany. Dužinu nakrájajte na malé kocky. Chilli papričku tiež prekrojte na polovicu, odstráňte semienka a nasekajte.
Krok 3
Na panvici zohrejte rastlinný olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte papriku a čili prášok. Miešajte a varte za stáleho miešania na strednom ohni 5 minút. Pridajte paradajky. Pridajte trochu soli. Dusíme 10 minút.
Krok 4
V zeleninovej zmesi urobte tri jamky. Zašľaháme do každého vajíčka. Shakshuku varte asi 10 minút na stredne nízkej teplote. Biela by mala zhustnúť a stať sa matnou. Pred podávaním posypte shakshuku bylinkami.
UŽITOČNÉ RADY
Vezmite prosím na vedomie: na shakshuku môžete použiť mierne otlačené paradajky (neskazené, samozrejme, bez plesní), ale zrelé, mäsité, s príjemnou sladkastou chuťou.
MIMOchodom
Do shakshuky môžete pridať nasekané bylinky. Ak chcete dať paradajkovému základu shakshuka viac chuti, najprv ho rozdrvte s trochou soli.