Plnené baklažány v tureckom štýle

K receptu

Turecké plnené baklažány sú ďalším skvelým receptom, ktorý môžete pridať do zbierky „malých modrých“ jedál. V Turecku je baklažán kráľom zeleniny. Sú vyprážané, solené, sušené, fermentované, plnené. Počas sezóny, keď idete na večeru do ktoréhokoľvek tureckého domova, pravdepodobne nájdete na stole aspoň jedno jedlo z baklažánu. A s najväčšou pravdepodobnosťou to budú plnené baklažány. Vo výdatnej verzii sa najčastejšie plnia hovädzím mäsom pomletým na mäsovom mlynčeku, no odporúčame plniť „sudy“ nadrobno nakrájaným jahňacím mäsom. Mleté mleté ​​mäso obsahuje väčšie kusy mäsa ako bežné mleté ​​mäso, čo dáva jedlu zaujímavú štruktúru a robí ho viac „mäsitým“.

zložitosť: priemer Kalórie: 447,51 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 15 minút Pridať. čas: 1 hodina Použité: 29,51 g/24,98 g/26,35RúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľké baklažány 5 ks.jahňacia dužina 600 gzelená paprika 3 ks.cherry paradajky 200 gzelená feferónka 1 kusstredné žiarovky 2 ks.citrónová šťava 1 kuskoriander a mäta na servírovanie mletý kmín 1 lyžičkasumach 1 lyžičkaolivový olej čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mäso nakrájajte na malé kocky (so stranou 8–9 mm). Vložíme do misy, posypeme soľou, korením a dochutíme rascou a sumakom. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Jednu cibuľu ošúpeme a nastrúhame alebo roztlačíme v mixéri. Pridajte k mäsu a dobre premiešajte. Nechajte marinovať 1 hodinu.

Krok 2

Z baklažánov odrežte konce a škrabkou na zeleninu odstráňte časť šupky na pásiky. Baklažány rozrežte priečne na polovicu a vydlabte časť dužiny, aby ste vytvorili pomerne veľké „sudy“. Zvnútra ich osolíme a necháme 15 minút odstáť.

Krok 3

Dužinu baklažánu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný baklažán. Opečte do zlatista, pridajte trochu soli.

Krok 4

Odstráňte semená a blany z pálivej a sladkej papriky. Sladkú papriku nakrájame na štvorce so stranou 1 cm, feferónky na tenké prúžky. Paradajky nakrájame na kolieska.

Krok 5

Baklažánové „sudy“ opláchnite studenou vodou a osušte. Mäso vytlačíme z marinády a zmiešame s opraženou dužinou baklažánu, paradajkami a paprikou. Náplň osolíme a okoreníme, pridáme 2 polievkové lyžice. l. olivový olej.

Krok 6

Baklažány naplníme plnkou a uložíme do pekáča vystlaného pergamenom. Panvicu prikryte fóliou. Baklažány vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút. Potom odstráňte fóliu a varte ďalších 20 minút. Pred podávaním posypte nadrobno nasekaným koriandrom a mätou.

MIMOchodom

Baklažány plnené tureckým mletým mäsom sú úplne samostatným jedlom, ale hodia sa aj k rôznym prílohám. Môžeme ich podávať napríklad s nadýchanou ryžou alebo kuskusom – zrnká nasajú šťavu a chuť plneného baklažánu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Turecké plnené baklažány v rúre je možné piecť nielen ako „sudy“, ale aj ako „lodky“, pričom ich rozrežeme skôr pozdĺžne ako naprieč. V každom prípade buďte opatrní pri vykrajovaní dužiny: na stenách nechajte aspoň 1 cm, aby baklažány nezmäkli a dobre držali tvar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik