PP-Olivier

K receptu

Je možné pripraviť pp-Olivier, alebo skôr spojiť myšlienku obľúbeného sviatočného šalátu každého s úplne opačným pohľadom na výživu? Sme si istí, že je to celkom možné a ako dôkaz uvádzame vynikajúci recept. Okamžite si teda všimnime, že v našom Olivierovom recepte nie sú žiadne zemiaky: namiesto toho sa používa avokádo. Mimochodom, dokonale plní funkciu „ľudovej“ koreňovej zeleniny a zároveň dodáva telu nenasýtené mastné kyseliny. Namiesto mäsa alebo klobásy používame varené kuracie mäso, preslávené svojimi diétnymi vlastnosťami. A nakoniec sa rozhodlo dochutiť šalát Olivier nie majonézou, ale hustým gréckym jogurtom ochuteným cesnakom a horčicou. Ukázalo sa to veľmi chutné, aromatické a uspokojujúce!

zložitosť: priemer Kalórie: 317,03 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 30,27 g/13,28 g/18,65ŠalátVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie filety – 400 g mrkvy – 250 g mrazeného zeleného hrášku – 100 g červenej cibule – 100 gavocado haas – 2 ks šťavy z 1/2 citróna nakladané uhorky – 200 g petržlenu – 2 vetvičky cesnaku – 1 strúčik grécky jogurt – 200 ml horčice – 1 ČL soli čerstvo mletého čierneho korenia Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na recept Olivier. Kuracie filé zalejeme horúcou vodou a privedieme do varu. Trochu osolíme a na miernom ohni varíme 30 minút. Necháme vychladnúť.

Krok 2

Mrkvu na pp-Olivier dôkladne umyte kefou a vložte do panvice. Zalejte vodou a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 20 minút. Necháme úplne vychladnúť.

Krok 3

Zelený hrášok zalejte horúcou vodou a rýchlo priveďte do varu. Varíme 5 minút, potom scedíme v cedníku a preložíme do ľadovej vody. Bodky tak zachovajú žiarivú farbu.

Krok 4

Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu na šalát Olivier. Avokádo umyte a nakrájajte na polovice. Odstráňte semená. Dužinu avokáda ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Preložíme do veľkej misy a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Krok 5

Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky. Vychladnuté kuracie filé a mrkvu tiež nakrájajte. Vložte do misky s avokádom, pridajte hrášok a cibuľu.

Krok 6

Petržlenovú vňať umyte a dôkladne osušte papierovými utierkami. Z konárov odstráňte listy a jemne nasekajte. Vložte do misky so zvyškom Olivierových ingrediencií.

Krok 7

Pripravte omáčku pre pp-Olivier. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Skombinujte s gréckym jogurtom a horčicou. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte.

Krok 8

Výslednú omáčku nalejte na ingrediencie Olivier a premiešajte. Vložte do jednej veľkej šalátovej misy alebo niekoľkých malých porcií a podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Je celkom prijateľné pridať do Olivierovho receptu vajcia natvrdo, ak to nie je v rozpore s vašimi stravovacími zásadami. Ale podľa nášho názoru je tento šalát veľmi chutný aj bez nich.

MIMOchodom

Ako proteínový základ pre pp-Olivier môžete použiť nielen avokádo, ale aj cícer, varený alebo konzervovaný, ako aj varené alebo solené huby (najlepšie, samozrejme, biele huby).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik