K receptu
Domáca PP-shawarma s kuracím mäsom v lavash je ten pravý prípad, keď je zdravé jedlo zároveň chutné. A ak sa zoznámite s naším receptom a oživíte ho, potom sa vo vašom prasiatku objaví práve takéto jedlo. Mnohí, samozrejme, budú pochybovať o tom, že shawarma môže byť v zásade zdravá, ale ak k problému pristúpite múdro, dostanete to, čo potrebujete. Odporúčame piecť kurča skôr vo fólii ako vyprážať a omáčku pripraviť na báze prírodného jogurtu, nie majonézy. Vtáčika doplníme čerstvou zeleninou, zabalíme do plátu tenkého lavashu a vychutnáme si diétnu PP-shawarmu, ktorá dá šancu tým najlepším príkladom istanbulského pouličného jedla.
zložitosť: priemer Kalórie: 497,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 50 min Použité: 47,72 g / 4,61 g / 62,13Detské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIENa kura:filet z kuracieho prsníka 300 gsušené bylinky 1 lyžičkamletá údená paprika 0,5 lyžičkysoľ mleté čierne korenie Na odoslanie:tenký pita chlieb 2 ks.paradajky 300 guhorky 200 gčervená cibuľa 100 glisty šalátu 6 ks.Na omáčku:prírodný jogurt 60 gparadajková omáčka 25 ghorčica 10 gcitrónová šťava 1 polievková lyžica.soľ mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie PP shawarma v pita chlebe. Kuracie filé dobre osušte. Osolíme, okoreníme, ochutíme bylinkami a paprikou. Korenie votrite do kurčaťa.
Krok 2
Rúru predhrejeme na 200°C. Pripravené kuracie filé položte na fóliu, okraje zozbierajte na vrchu tak, aby bol malý otvor. Nalejte do nej trochu teplej vody (pár polievkových lyžíc). Pečieme 35 minút.
Krok 3
Vyberte kurča z rúry a nechajte ho vo fólii 10 minút vychladnúť, kým nebude teplé. Počas tejto doby pripravte ďalšie ingrediencie shawarma: zeleninu a šalát.
Krok 4
Umyte uhorky a paradajky na shawarmu, potom osušte. Najprv nakrájajte uhorky na dlhé a tenké pozdĺžne plátky a potom na prúžky.
Krok 5
Paradajky nakrájajte na polovicu. Ak je v ovocí príliš veľa šťavy a dužiny, odstráňte ju lyžičkou. Zvyšnú časť nakrájajte na pásiky rovnakej veľkosti ako uhorky.
Krok 6
Ošúpeme červenú cibuľu na shawarmu a nakrájame na kolieska. Nalejte citrónovú šťavu a jemne premiešajte. Listy šalátu umyte a dobre osušte papierovými utierkami.
Krok 7
Pripravte omáčku shawarma. Vložte prírodný jogurt do misky. Pridajte paradajkovú omáčku a horčicu. Soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
Krok 8
Teplé kuracie mäso nakrájajte na pásiky rovnakej veľkosti ako uhorky a paradajky. Plátky pita chleba položte na pracovnú dosku. Polovicu každého potrieme výslednou omáčkou a necháme asi 7 cm voľných okrajov.
Krok 9
Na omáčku rozložíme listy šalátu, pripravenú cibuľu, uhorky, paradajky a kuracie mäso. Okraje listov lavash prehnite dovnútra a zabaľte náplň tak, aby bola celá „utesnená“.
Krok 10
Shawarmu opečte po jednej na suchej grilovacej panvici zo všetkých strán. Ihneď podávajte. Každú shawarmu môžete rozrezať na polovicu, aby ste ju ľahšie konzumovali.
MIMOchodom
Prírodný jogurt v omáčke na kuracie shawarma môže byť nahradený kyslou smotanou s obsahom tuku 10%: obsah kalórií v miske sa zvýši len mierne, čo neovplyvní vašu hmotnosť alebo veľkosť pásu.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do náplne PP-shawarma s kuracím mäsom v pita chlebe je dobré pridať nasekanú petržlenovú vňať a nasekanú čínsku kapustu: náplň bude aromatickejšia a chrumkavejšia.