K receptu
Táto polievka je možno najstaršia z kyslých uhoriek, ktorá sa k nám dostala takmer vo svojej pôvodnej podobe. Rozdiel od „Leningradského“ je v tom, že sa pridávajú varené púčiky a okrem nakladaných uhoriek a soľanky sa používajú rôzne korene. Čo samozrejme dodáva chuť navyše. Niekedy sa pridáva aj perličkový jačmeň, ale to nie je povinné a nie je to hlavný prvok. A úplne nečakané prísady – špenát a listy šťavela. Kyslá smotana alebo horúca smotana vyrobená z vajec a mlieka je nevyhnutným dresingom na polievku.
zložitosť: priemer Kalórie: 364,38 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 20,15 g/24,57 g/15,66VareniePraženieMoskovská kuchyňaruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ350 g ľadvín 2 litre hovädzieho vývaru 250 g petržlenovej vňate 50 g paštrnáka 75 g zeleru 1 stredná cibuľa 150 g póru 200 g kyslej uhorky 100 g šťavelu 100 g špenátu (alebo iného šalátu) 3 polievkové lyžice. l. maslo bobkový list korenie soľ podľa chuti uhorkový nálev podľa chutiNa tankovanie:1 polievková lyžica. smotana 22% tuku 1 vajce zelené na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete pripraviť moskovský nálev, začnite obličkami: očistite ich od tuku a filmov a nakrájajte na niekoľko kusov až na polovicu. Naplňte studenou vodou na 2-3 hodiny.
Krok 2
Vodu, v ktorej boli obličky namočené, sceďte a obličky opäť naplňte studenou vodou. Priveďte do varu, varte 10 minút, potom sceďte.
Krok 3
Obličky opäť opláchnite studenou vodou, potom pridajte dva litre studenej vody a priveďte do varu. Znížte teplo a varte, kým nebude úplne uvarený a mäkký. Vývar precedíme;
Krok 4
Nakladané uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a pomocou čajovej lyžičky odstránime jadro (semienka). Každú polovicu rozrežte pozdĺžne na polovicu a potom na veľké pásy. Uhorky majú tenkú šupku a nemusia sa šúpať.
Krok 5
Cibuľu, pór, petržlenovú vňať, paštrnák a zeler nakrájame na pásiky a podusíme na masle.
Krok 6
Do výpeku pridáme nakrájané nakladané uhorky a spolu s korienkami dusíme 15 minút pod zatvorenou pokrievkou.
Krok 7
Do vriaceho vývaru vložíme restovanú zeleninu a pošírované uhorky a varíme 5–10 minút.
Krok 8
Nakrájajte šťavel a špenátové listy na veľké prúžky.
Krok 9
5 minút pred koncom varenia pridáme k Moskovského nálevu s púčikmi šťavel a špenát, bobkový list, zrnká korenia a nálev z uhoriek podľa chuti. Nálev z uhoriek sa musí pred pridaním prevariť a precediť.
Krok 10
Hotovú polievku odstavte z ohňa a nechajte 10–12 minút odpočívať.
Krok 11
Zo smotany a vajec pripravíme dresing. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejeme k žĺtku a potom na miernom ohni dusíme do zhustnutia (bez varu). Pri podávaní moskovského rassolnika položte na tanier nasekané obličky, pridajte kyslú smotanu alebo vaječnú smotanu a posypte bylinkami. Cheesecake podávame s tvarohom samostatne.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
K Moskovského nálevu je vhodné kúpiť teľacie alebo jahňacie obličky – nemajú špecifickú vôňu. Hovädzie mäso bude musieť byť vopred pripravené, ako je popísané v prvých krokoch receptúry.
MIMOchodom
Cheesecake s tvarohom podávame s nálevom „Moskovsky“ v mäsovom vývare. Ak je nálev varený na rybách, podávajte koláče.