K receptu
Mnohí ľudia nemajú radi kyslú polievku pre perličkový jačmeň. Vyskúšajte inú možnosť – s ryžou a paradajkovou pastou. Výsledkom je hustá, sýta polievka, kyslo-korenistá, v silnom kuracom vývare, so zemiakmi, plátkami jemných kyslých uhoriek, podávaná s kyslou smotanou a kôprom – krása! Nálev z uhoriek nalejeme do misky podľa chuti. Ak sú preferencie jedákov odlišné, pridajte trochu priamo počas varenia a na stôl položte samostatnú omáčku, aby si každý mohol pridať na tanier podľa vlastného uváženia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 499,42 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodina 30 minút Použité: 25,45 g/26,00 g/38,99VareniePraženieruská kuchyňaVečeraVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg kuracích paličiek 200 g krátkozrnnej ryže 4 stredné zemiaky (500 g) 2 stredné mrkvy (300 g) 2 veľké cibule (400 g) 4–5 silných kyslých uhoriek (200 g) nálev z uhoriek 2 polievkové lyžice. l. paradajková pasta (30 g) 2 polievkové lyžice. l. maslo (30 g) 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej (30 ml) 1 bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie kyslá smotana a petržlenová vňať na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie stehná vložte do hrnca a pridajte 2,5 litra studenej vody. Priveďte do varu, osoľte, zbavte peny, varte bez varu 1,5 hodiny, potom vývar preceďte a vráťte do panvice. Mäso zbavíme stehien a nakrájame na malé kúsky.
Krok 2
Kým sa vývar varí, vložte ryžu na panvicu s hrubým dnom a za občasného miešania smažte na miernom ohni, kým nezhnedne, asi 7 minút.
Krok 3
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé plátky. Cibuľu a mrkvu ošúpeme, nasekáme nadrobno, smažíme v rastlinnom oleji na miernom ohni 10 minút.
Krok 4
Nakladané uhorky ošúpeme, nakrájame na plátky, samostatne opekáme na masle 5–7 minút. Pridajte paradajkový pretlak a naberačku vývaru, miešajte, kým sa paradajkový pretlak nerozpustí, odstavte z ohňa.
Krok 5
Vývar privedieme do varu, pridáme kuracie mäso, ryžu, zemiaky, mrkvu a cibuľu. Varte 10 minút, pridajte uhorky s paradajkovou pastou a soľankou podľa chuti, varte 10 minút.
Krok 6
Polievku odstavíme z ohňa, pridáme bobkový list a dochutíme soľou a korením. Zatvorte veko a nechajte pôsobiť 10 minút. Nasekajte petržlenovú vňať. Nálev podávajte horúci, s kyslou smotanou a bylinkami.