K receptu
Lahodný rebarborový šalát s uhorkami a dresingom z pomarančovej šťavy a kôry, medu, horčice a olivového oleja. Recept si nájde dôstojné miesto v ponuke ľudí, ktorí dodržiavajú správnu výživu. Hlavné je nepremeškať sezónu čerstvej, mladej rebarbory.
zložitosť: ľahko Kalórie: 168,37 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,20 g/15,17 g/6,96VečeraVečeraŠalátDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g rebarbory 4 stredné uhorky 1 lyžička. horčica so semenami 2 lyžičky. medová šťava polovica citróna 3 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie kôra z 1/2 citrónaVoliteľné2 vetvičky estragónu alebo fialovej bazalky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pomocou noža odstráňte všetky tvrdé vlákna z vonkajšej časti stonky rebarbory. Stonku narežeme priečne na tenké plátky.
Krok 2
Uhorky ošúpeme (ak je to potrebné) a nakrájame na tenké plátky.
Krok 3
Ak sa rozhodnete pridať zeleninu do šalátu, oddeľte listy od stoniek a jemne ich nakrájajte.
Krok 4
Citrónovú kôru a šťavu zmiešame s medom, pridáme horčicu a olivový olej, do dresingu pridáme soľ a korenie.
Krok 5
Uhorky a rebarboru zmiešame s bylinkami a dresingom, necháme 10 minút podusiť. a slúžiť.