Rebarborový a uhorkový šalát

K receptu

Lahodný rebarborový šalát s uhorkami a dresingom z pomarančovej šťavy a kôry, medu, horčice a olivového oleja. Recept si nájde dôstojné miesto v ponuke ľudí, ktorí dodržiavajú správnu výživu. Hlavné je nepremeškať sezónu čerstvej, mladej rebarbory.

zložitosť: ľahko Kalórie: 168,37 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,20 g/15,17 g/6,96VečeraVečeraŠalátDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g rebarbory ​​4 stredné uhorky 1 lyžička. horčica so semenami 2 lyžičky. medová šťava polovica citróna 3 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie kôra z 1/2 citrónaVoliteľné2 vetvičky estragónu alebo fialovej bazalky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pomocou noža odstráňte všetky tvrdé vlákna z vonkajšej časti stonky rebarbory. Stonku narežeme priečne na tenké plátky.

Krok 2

Uhorky ošúpeme (ak je to potrebné) a nakrájame na tenké plátky.

Krok 3

Ak sa rozhodnete pridať zeleninu do šalátu, oddeľte listy od stoniek a jemne ich nakrájajte.

Krok 4

Citrónovú kôru a šťavu zmiešame s medom, pridáme horčicu a olivový olej, do dresingu pridáme soľ a korenie.

Krok 5

Uhorky a rebarboru zmiešame s bylinkami a dresingom, necháme 10 minút podusiť. a slúžiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik