Rýchle jemne solené uhorky s kôprom v pohári

K receptu

Recept na rýchle jemne nasolené uhorky je jednoducho ideálny na horúce letá, keď nechcete tráviť hodinu alebo dve navyše v kuchyni, najmä pri sporáku. Všetko je tu mimoriadne jednoduché! Soľanka je pripravená asi za desať minút (stačí prevariť vodu a potom v nej rozpustiť soľ). Odstavíme z ohňa a počkáme, kým vychladne. Počas tejto doby si pripravíme kôpor, voňavé listy chrenu, čerešne, ríbezle, cesnak a feferónku. Potom ich spolu s uhorkami vložíme do panvice alebo pohára, naplníme soľankou a počkáme, nie príliš dlho. Ak si napríklad ráno pripravíte rýchle jemne nasolené uhorky, budú už hotové na večeru. Podávame s varenými zemiakmi alebo ich doplníme smaženým mäsom. Bude sa páčiť každému!

zložitosť: ľahko Kalórie: 396,42 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 5 hodín Použité: 21,64 g / 8,14 g / 62,52VarenieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 1,5 kg pitná voda – 1,5 l hrubá soľ – 3 polievkové lyžice. l. s malým kopcom cesnak – 5 – 7 strúčikov kôpor – 70 listov chrenu, čerešne, ríbezle – podľa chuti horké korenie – 1 struk horčičných semien – 2 – 3 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si uhorky. Dôkladne ich umyte kefou pod tečúcou studenou vodou. Potom preložíme do veľkej misy. Zalejte studenou vodou (tak, aby boli plody zakryté) a nechajte aspoň 3 hodiny pri izbovej teplote.

Krok 2

Pripravte soľanku na rýchle jemne nasolené uhorky. Nalejte pitnú vodu do panvice. Položte na sporák, zapnite vysoký oheň a priveďte do varu. Pridajte soľ a premiešajte. Necháme vychladnúť.

Krok 3

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Kôpor, ako aj chrenové, čerešňové a ríbezľové listy dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Kôpor nahrubo nasekáme. Horúcu papriku nakrájajte nadrobno, odstráňte semienka.

Krok 4

Dno veľkej smaltovanej panvice vysteľte listami chrenu, čerešní a ríbezlí. Navrch položte pripravené uhorky. Posypeme nasekaným kôprom, cesnakom, korením a horčičnými semienkami. V prípade potreby pridajte jednu alebo viac vrstiev.

Krok 5

Uhorky a korenie v hrnci zalejeme teplým nálevom. Necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky. Nechajte pôsobiť niekoľko hodín (je možné aj cez noc). Počas tejto doby budú uhorky jemne solené.

Krok 6

Rýchle, jemne nasolené uhorky by sa mali konzumovať okamžite: nemôžu sa skladovať v pohároch na dlhú dobu. Pamätajte, že čím dlhšie sú plody v slanom náleve, tým sú slanšie.

UŽITOČNÉ RADY

Ak medzi malými uhorkami (na tento recept sú ideálne!) je niekoľko veľkých, nakrájajte ich na polovice alebo aspoň nakrájajte. Takto budú lepšie nasýtené soľankou a ukážu sa veľmi chutné.

MIMOchodom

Prečo máčať uhorky pred nakladaním v studenej vode? Aby boli silné a chrumkavé! Ak chcete, skúste pripraviť rýchle jemne nasolené uhorky s namáčaním alebo bez neho: výsledok vás presvedčí o potrebe predbežného kroku. Mierne nasolené uhorky je možné okamžite pripraviť v nádobe, ktorá môže zabrať veľa miesta na skladovanie v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik