K receptu
Šalát z morských rias s vajcom a zeleninou je ľahký a veľmi zdravý, takže stojí za to venovať pozornosť každému, kto sa snaží držať správnej výživy. Recept nebude vyvolávať žiadne otázky ani pre začínajúcich kuchárov, takže sa určite oplatí vziať na vedomie. Predúprava produktov je veľmi jednoduchá: stačí uvariť vajíčko natvrdo a nechať suchú riasu napučať v horúcej vode. Ďalej nakrájame reďkovky a čerstvú uhorku, spojíme s ostatnými ingredienciami, prelejeme dresingom a podávame. Uvidíte: bude to chutné!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 5 minŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsušené morské riasy – 25 vajec – 1 ks čerstvá uhorka – 1 ks zelená cibuľa – 1 stopka olivový olej – 1,5 lyžice. l citrónová šťava – 1 ČL morskej soli – podľa chuti zmes mletej papriky – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie. Vajíčko uvaríme na tvrdo: dáme do naberačky, podlejeme vodou a privedieme do varu. Varte 10 minút a nechajte vychladnúť. Umyte zeleninu a zelenú cibuľu.
Krok 2
Sušené riasy vložte do misky a zalejte vriacou vodou. Nechajte pôsobiť 10 minút. Morské riasy by mali napučať. Vypustite prebytočnú vodu.
Krok 3
Najskôr nakrájajte reďkovky a čerstvú uhorku na tenké plátky, potom na pásiky. Zelenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Vajíčka ošúpeme a nakrájame na plátky. Dve odložte bokom. Zvyšok nasekajte.
Krok 4
Zmiešajte morské riasy, reďkovky, čerstvé uhorky, zelenú cibuľu a vajcia v miske. Na dresing zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou, korením a soľou podľa chuti. Zľahka porazte.
Krok 5
Suroviny na šalát zalejeme dresingom a dôkladne premiešame. Vložte do šalátovej misy alebo na veľký tanier. Vajíčka ozdobíme plátkami a podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Do šalátu z morských rias s vajcom a zeleninou môžete pridať varenú ryžu, kuskus alebo quinou: bude to uspokojujúcejšie. V tomto prípade sa jedlo môže podávať aj na večeru.
MIMOchodom
Morský kel, ktorý je súčasťou šalátu, je bohatý na veľké množstvo užitočných živín: jód, vitamíny A, C, D, ako aj skupinu B a jód. Okrem toho obsahuje veľa vlákniny, ktorá pomáha odstraňovať toxíny z tela.