K receptu
Shawarma s mletým mäsom je veľmi domáca verzia tohto obľúbeného jedla a je naozaj vynikajúca. Veď dobré mleté mäso je rovnako dobré ako pečené kura alebo morka! Okrem toho vám v recepte dôrazne odporúčame pripraviť si mleté mäso sami: bude chutnejšie a zdravšie. Proces prípravy shawarmy je veľmi jednoduchý: najprv sa mleté mäso vypráža, trochu ochladí a potom sa spojí s nakrájanou zeleninou a bylinkami. Potom posypeme strúhaným syrom a zabalíme do plátu tenkého pita chleba. Ako vidíte, proces bude jasný aj pre začínajúcu ženu v domácnosti! Ktoré (sme si istí) budú chcieť zopakovať náš recept aj doma a zvýšiť svoj status v očiach blízkych.
zložitosť: priemer Kalórie: 1031,43 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Použité: 56,23 g/68,06 g/68,73VegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEbravčová dužina 150 ghovädzia dužina 150 gmletá údená paprika 0,5 lyžičkyrastlinný olej 2 polievkové lyžice.cesnak 2 klinčekyNa odoslanie:uhorky 150 gparadajky 300 gčervená cibuľa 100 glisty šalátu 6 ks.petržlen 2 pobočkytvrdý syr 120 gNa omáčku:kyslá smotana 20% tuku 60 gparadajková omáčka 25 ghorčica 10 gtenký pita chlieb 2 ks.soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte ingrediencie shawarma. Najprv urobte mleté mäso. Bravčovú a hovädziu dužinu pretlačte cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou do malej misky.
Krok 2
Mäso ochutíme mletou paprikou. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej. Umiestnite mäso a po rozbití hrudiek špachtľou za stáleho miešania smažte na strednom ohni asi 7 minút.
Krok 3
Cesnak ošúpeme, pretlačíme lisom a pridáme na panvicu s mletým mäsom. Dochutíme soľou a korením. Varte na strednom ohni ďalšie 3 minúty. Necháme vychladnúť.
Krok 4
Umyte čerstvé uhorky a paradajky na shawarmu. Najskôr nakrájajte uhorky na dlhé tenké pozdĺžne plátky a potom na pásiky. Ak sú uhorky veľké, odstráňte semená.
Krok 5
Paradajky nakrájame na polovice. Šťavu odstráňte čajovou lyžičkou. Zvyšnú dužinu paradajok nakrájajte na malé plátky alebo pásiky, podľa chuti. Ošúpte červenú cibuľu na shawarmu a nakrájajte na tenké krúžky.
Krok 6
Listy šalátu umyte a dobre osušte papierovými utierkami. Petržlen umyjeme a osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Krok 7
Pripravte omáčku shawarma. Vložte kyslú smotanu do malej misky. Pridajte paradajkovú omáčku a horčicu. Soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
Krok 8
Plátky tenkého pita chleba položte na pracovnú dosku. Polovicu každého potrieme výslednou omáčkou, pričom necháme voľné okraje široké asi 7 cm. Navrch rozložíme šalát, mleté mäso, ako aj cibuľu, uhorky, paradajky a petržlenovú vňať.
Krok 9
Plnku zo shawarmy posypte strúhaným syrom. Okraje listov lavash prehnite dovnútra a náplň opatrne zabaľte tak, aby nevypadla a bola akoby celá „zapečatená“.
Krok 10
Shawarmu opečte po jednom na suchej grilovacej panvici zo všetkých strán a ihneď podávajte. Každú shawarmu môžete rozrezať na polovicu: to uľahčí jedenie.
MIMOchodom
Ako náplň shawarma v tomto recepte odporúčame použiť zmiešané mleté mäso, takzvané „domáce“ (hovädzie a bravčové 1:1). Môžete si vziať akékoľvek, dokonca aj kuracie.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Shawarma s mletým mäsom získa jasnejšiu, pikantnejšiu chuť, ak do náplne pridáte trochu pikantnej kórejskej mrkvy spolu so všetkou ponúkanou zeleninou.