K receptu
Na rezanie kvetov zo žltej mrkvy budete potrebovať ostrý nôž a svoju fantáziu
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodinaKonzervovaniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzrelé paradajky 3 kg zelené 3 ks žlté mrkvy 2 ks cukor 2 PL soli 1 PL med 1 PL strúčik cesnaku 2 ks octová esencia 0,5 ČL voda 2 l Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umiestnite bylinky podľa chuti do pripravených pohárov. Zvyčajne sú to kôpor, petržlen, bobkový list, chren, listy čerešňových ríbezlí. Recept na litrové zaváracie poháre! Z mrkvy si vopred narežeme kvety a poukladáme ich do dózy vedľa pohára.
Krok 2
Všetko naplňte vriacou vodou až po okraj a nechajte vychladnúť. Potom túto vodu nalejte do hrnca
Krok 3
Pridáme (opakujem, recept je na liter!) cukor, med, soľ, korenie a necháme prejsť varom
Krok 4
Do pohárov pridajte cesnak a ocot Zatvorte.
Krok 5
Nechajte ho hore dnom 12 hodín
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Vynikajúce!