Svokrin jazyk z cukety

K receptu

Svokrin jazyk z cukety je najlepší spôsob, ako uchovať zeleninu na dlhú zimu. Najmä ak ste si z dačoho priniesli bohatú úrodu. Samozrejme, môžete z nich variť kaviár, dusiť ich v kyslej smotane, smažiť palacinky, napchať ich mäsom a zapiecť v rúre. Keď ste už zo všetkých týchto jedál dosť unavení, odporúčame vyskúšať lahodné predjedlo na báze paradajok a vašej obľúbenej cukety. Vďaka štipľavej červenej paprike je pikantná a stredne pikantná. Na prípravu občerstvenia môžete použiť suché mleté ​​​​alebo, ak máte radi horúce, pridajte nasekané čerstvé čili alebo kajenské korenie. Toto množstvo ingrediencií tvorí 1 liter nádoby. V prípade potreby zvýšte množstvo zeleniny a korenia v rovnakých pomeroch.

zložitosť: ľahko Kalórie: 221,13 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 1,29 g/2,85 g/47,46PrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍcuketa – 500 g paradajky – 500 g sladká paprika – 500 g cukor – 50 stolový ocot 9% – 35 ml rastlinný olej – 35 ml cesnak – 2 strúčiky mletá červená paprika – 5 g soľ – 0,5 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetku zeleninu na recept Cuketový svokor. Vyberte si zrelé paradajky. Ak sú poškodené miesta, odrežte ich nožom. Ovocie dôkladne umyte a osušte.

Krok 2

Ak je šupka na paradajkách príliš tvrdá, treba ju odstrániť. Za týmto účelom urobte na každom rez v tvare kríža, ponorte ovocie na 30 sekúnd do vriacej vody a potom do studenej vody. A odstráňte kožu nožom.

Krok 3

Je lepšie brať sladkú papriku, ktorá je zrelá a červená. Odstráňte semená a stonky nožom. Ovocie dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.

Krok 4

Paradajky a papriky prejdite cez mlynček na mäso. Nalejte zmes na panvicu vhodnej veľkosti. Pridajte cukor, soľ, rastlinný olej a premiešajte. Položte na sporák a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a varte asi 10 minút.

Krok 5

Cuketu umyte, osušte a nožom na zeleninu odstráňte šupku. Odstráňte semená. Dužinu nakrájajte na rovnaké kocky alebo kocky. Vložte ich do hrnca s paradajkovou omáčkou.

Krok 6

Cuketu dusíme v paradajke na miernom ohni asi 20 minút, občas premiešame, aby sa nepripálila. Chcete, aby cuketa zmäkla, ale zachovala si svoj tvar.

Krok 7

Do panvice pridáme olúpané strúčiky cesnaku a mletú červenú papriku, premiešame. Všetko spolu dusíme asi 7 minút.

Krok 8

Nalejte stolový ocot, prikryte a varte ďalšie 2-3 minúty. Zeleninu rozložte do pripravených sterilizovaných pohárov a zrolujte. Otočte hore dnom, zabaľte a nechajte na tmavom mieste, kým úplne nevychladne.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bolo jedlo nielen chutné, ale aj aromatickejšie, môžete pridať zmes papriky, koriandra, klinčekov, bobkových listov, bazalky, oregana a ďalších byliniek podľa chuti.

MIMOchodom

Poháre je možné sterilizovať v mikrovlnnej rúre. Aby ste to urobili, dôkladne ho umyte sódou, nalejte na dno trochu vody (asi 100 ml). S výkonom rúry asi 700-800 jednotiek to bude trvať asi 5-7 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik