K receptu
Pappardelle s údeným lososom je pomerne bežné talianske jedlo. Ale uhorkové pappardelle s údenou rybou je úplne iný príbeh, šalát. Pikantnosť tomuto jedlu dodá pikantný dresing na báze vínneho octu a korenia.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 15 minHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g stredných uhoriek 1 polievková lyžica. l. hrubá soľ 1 polievková lyžica. l. jemný cukor 1 polievková lyžica. l. biely vínny ocot 0,5 lyžičky. mletý koriander 280 g filé z lososa údeného za tepla 0,5 lyžičky. ružové korenie na ozdobu Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme zo šupky. Z každej uhorky pomocou noža odstráňte 8 až 10 tenkých pásikov pappardelle. Snažte sa nedotýkať jadra semenami.
Krok 2
Uhorkové pappardelle posypte soľou. Nechajte pôsobiť 15 minút. Potom opatrne vložte do cedníka, opláchnite a osušte.
Krok 3
Uhorkové pappardelle položte na tanier. Zmiešajte cukor, ocot, koriander a intenzívne miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Zmes nalejte na pappardelle.
Krok 4
Filet z lososa položíme na uhorkové pappardelle, posypeme drveným ružovým korením a ozdobíme lístkami mäty. Nechajte vychladnúť až do podávania.