Vykôstkovaný čerešňový džem

Vykôstkovaný čerešňový džem

K receptu

Mnoho ľudí nazýva vykôstkovaný čerešňový džem tým najchutnejším a najobľúbenejším. Je to veľmi jednoduché na prípravu, ale nie všetky ženy v domácnosti podstupujú takúto úlohu. Existuje len jeden problém: odstránenie kôstok z čerešní je veľmi náročná úloha, ktorá si vyžaduje určitý čas. No a intenzívna pozornosť, samozrejme! Život výrazne zjednodušuje špeciálne zariadenie, ktoré doslova vytlačí semienko z ovocia, pričom čo najviac zachová jeho tvar. Mimochodom, ak zapojíte členov domácnosti do prípravy čerešní na džem, proces pôjde oveľa rýchlejšie. Pokúste sa s nimi vyjednávať a výmenou za ich úsilie sľúbite úžasnú pochúťku, ktorá ich nenechá ľahostajnými.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 24 hodínVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIUčerešne – 2,3 kg cukor – 2,6 kg pitná voda – 150 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na džem. Položte čerešne na stôl, roztriedte ich a vložte do veľkej misy alebo priamo do kuchynského drezu. Ovocie umyte.

Krok 2

Preneste čerešne na stôl vyložený papierovými utierkami. Nechajte vyschnúť. Odstráňte semená z čerešní (najlepšie pomocou špeciálneho zariadenia, plody si tak lepšie zachovajú svoj tvar). Preložíme do čistej misy a pridáme polovicu cukru. Nechajte pôsobiť 2 hodiny.

Krok 3

Varte sirup. Nalejte vodu do veľkej smaltovanej panvice. Pridajte zvyšný cukor a za stáleho miešania priveďte do varu. Pridajte pocukrované čerešne spolu s ich šťavou. Priveďte do varu.

Krok 4

Varte na strednom ohni 15 minút, pričom penu pravidelne odoberajte lyžičkou. Višňový džem nalejte do suchých sterilizovaných pohárov a uzavrite. Zabaľte do hrubej prikrývky a nechajte 24 hodín. Skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Poháre na odkôstkovaný čerešňový džem treba dôkladne umyť sódou a následne sterilizovať napríklad v mikrovlnnej rúre. Za týmto účelom ich naplňte filtrovanou vodou (3 cm vrstva) a umiestnite ich do prístroja na cca 3 minúty pri výkone 800 W. Potom vyberte a prevráťte na papierové utierky, aby poháre úplne vyschli.

MIMOchodom

Vykôstkovaný čerešňový džem je možné ochutiť pridaním niekoľkých „hviezd“ badiánu, dvoch alebo troch hrášok nového korenia alebo niekoľkých tyčiniek prírodnej škorice počas varenia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik