Ako správne variť zelenú pohánku – povedal nám šéfkuchár

Ako správne variť zelenú pohánku – povedal nám šéfkuchár

Ako správne variť zelenú pohánku – povedal nám šéfkuchár

Zelená pohánka je módny produkt, ale pre mnohých je stále neznámy. Požiadali sme šéfkuchára, aby nám povedal, ako ju správne variť a ako sa líši od hnedej pohánky, na ktorú sme zvyknutí.

Ako správne variť zelenú pohánku - povedal nám šéfkuchár

Dmitrij Golenin, šéfkuchár reštaurácie Sage, už dlho pozná a miluje zelenú pohánku, považuje tento produkt za úžasný a pripravuje ho nielen vo svojej reštaurácii, ale aj doma. Šéfkuchár nám povedal o produkte.

Výhody zelenej pohánky

Predpokladá sa, že zelená pohánka je zdravšia ako hnedá, pretože tento výrobok nie je počas výroby vystavený tepelnému spracovaniu. Nutričná hodnota takýchto obilnín je vďaka šetrnejšiemu spracovaniu vyššia ako u bežných obilnín. Zelená pohánka obsahuje viac prospešných živín. Zo zelenej pohánky sa vyrába múka na pečenie, ktorá je oveľa zdravšia ako bežná pšeničná múka. Aj vyznávačom správnej výživy a zdravého životného štýlu klíči zelená pohánka.

Ako si vybrať zelenú pohánku

Pri kúpe zelenej pohánky dbajte na jej vzhľad. Zrná obilnín musia byť neporušené, bez známok poškodenia alebo stôp po prítomnosti škodcov. Pohánka by mala mať zelený odtieň. To naznačuje správne skladovanie, inak produkt stratí zelenú farbu.

Ako variť zelenú pohánku

Pred varením sa musí pripraviť pohánka. Musí sa dobre opláchnuť pod tečúcou vodou. Keď zistíte, že voda je čistá a priezračná, znamená to, že ste cereálie dôkladne umyli.

Existuje niekoľko spôsobov, ako pripraviť dokonalú zelenú pohánku. Rovnako ako bežná pohánka sa často varí. Zelené zrná môžete tiež napariť alebo namočiť cez noc do horúcej vody. Pripraví sa z neho aj skvelá mliečna kaša na raňajky. Zelenú pohánku tiež pečieme v rúre pri teplote 180 °C 30 minút, podlievame vodou v pomere 1:1.

Na prípravu svojej charakteristickej pohánky používa Dmitrij Golenin pomer 1:2 pohánky a vody. Je potrebné pridať soľ do vody a variť pohánku na strednom ohni do mäkka, nezabudnite miešať. Potom môžete pridať maslo, bazalkové pesto a parmezán, aby jedlo malo konzistenciu podobnú rizotu.

Zelená pohánka je podľa šéfkuchára ideálnou obilninou, ktorá môže slúžiť ako samostatné jedlo, ako sladká kaša s mliekom alebo ako príloha. Dokonale sa hodí takmer ku všetkým výrobkom: mäsu, hydine a hubám.

Nedávno Gastronom písal o tom, čo sa stane, ak budete jesť pohánku každý deň.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #pohánka #zelená pohánka #pohánka s mäsomSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik